Ginecomastia, nu doar o problemă de ordin fizic, ci şi psihic. Când să apelaţi la operaţie

Ginecomastia, nu doar o problemă de ordin fizic, ci şi psihic.  Când să apelaţi la operaţie

Creşterea anormală a sânilor la bărbaţi este o problemă des întâlnită. Cam 2 din 3 indivizi se confruntă cu această patologie, numită ginecomastie. Deşi în sine nu este ceva îngrijorător, are un impact psihologic foarte puternic. Tocmai pentru că se simt ruşinaţi de această imperfecţiune, tot mai mulţi bărbaţi caută soluţii. Singurul tratament eficient îl reprezintă însă operaţia.

Doctorul Alin Bortolini, medic specialist în chirurgie plastică şi estetică şi, totodată, fondatorul clinicii de frumuseţe integrată, Be Perfect, ne dezvăluie, în rândurile următoare, în ce constă intervenţia care îi poate ajuta pe bărbaţi să recâştige stima de stine!

 

GINECOMASTIA POATE APĂREA LA ORICE VÂRSTĂ

Ginecomastia poate apărea încă de la naştere! Cele mai multe cazuri însă se dezvoltă la pubertate, atunci când corpul se transformă. Este momentul când jumătate dintre băieţi au sânii dezvoltaţi mai mult decât ar trebui. Deşi în câţiva ani problema poate dispărea, există şi situaţii când afecţiunea persistă şi după două decenii.

De asemenea, risc de apariţie este şi după vârsta de 50 de ani, când ginecomastia afectează cam 70 la sută dintre bărbaţi. Ea poate fi întâlnită la un singur sân sau la ambii.

 

CE DUCE LA GINECOMASTIE

Niveluri mari de estrogen de la mamă sau producţia redusă de testosteron spre bătrâneţe sunt, în general, cauze ale apariţiei ginecomastiei.

„Uneori nu este vorba despre ginecomastie, ci despre adipomastie, adică mărirea sânului prin grăsime. Adipomastia nu are o semnificaţie gravă din punct de vedere medical şi nu necesită investigaţii, iar tratamentul se realizează doar print-o simplă liposucţie.”- doctor Alin Bortolini, specialist chirurgie plastică şi estetică

Dacă suferiţi de boli de rinichi sau de ficat, de hipertiroidism sau aveţi probleme cu abuzul de alcool, există un risc mai mare să dezvoltaţi ginecomastie. De asemenea, acest lucru este valabil şi în cazul în care luaţi pe termen lung anumite merdicamente cum ar fi steroizi, antibiotice ori antidepresive, spun specialiştii.

„Spre deosebire de femei, pieptul ideal la un bărbat este considerat a fi plat şi muscular. Practic, sunt foarte puţini aceia care se apropie de această viziune ideală, însă ea poate fi acum uşor de atins prin intermediul procedurilor moderne!”- doctor Alin Bortolini, specialist chirurgie plastică şi estetică

Adică o intervenţie chirurgicală menită să îl ajute pe pacient să câştige o înfăţişare masculină, exact aşa cum îşi doreşte, dar şi să se simtă din nou bine în propria piele.

 

EVALUAREA INIŢIALĂ, PRIMUL PAS CĂTRE TRANSFORMARE

La clinica Be Perfect, veţi beneficia, înainte de toate de o consultaţie în care nu doar că veţi fi examinat fizic, dar specialiştii vor dori să afle şi istoricul dumneavoastră medical, pentru a descoperi ce afecţiuni ori tratamente au putut duce la ginecomastie.

“Vom face măsurători şi vom alege împreună cea mai bună variantă pentru tine! Ulterior se recomandă efectuarea unei ecografii, consult endocrinologic şi analize de sânge.” – doctor Alin Bortolini, specialist chirurgie plastică şi estetică

 

Dacă specialiştii stabilesc că sunteţi candidatul ideal pentru operaţie, înseamnă că aţi ajuns în faţa celui mai aşteptat moment.

 

 

CUM DECURGE OPERAŢIA DE GINECOMASTIE

În general, operaţia chirurgicală durează două ore şi se face sub anestezie generală: „În funcţie de cât de mare este glanda mamară, există mai multe tehnici: liposucţia, scoaterea glandei mamare prin zona inferioară a areolei, combinarea metodelor, iar în cazuri rare, poate fi vorba despre incizii, în urma cărora rămân cicatrici.„-doctor Alin Bortolini, specialist chirurgie plastică şi estetică

 

Deşi vorbim despre o intervenţie serioasă, totuşi majoritatea pacienţilor îşi pot relua activităţile oboşnuite după două, trei zile: „După intervenţie, vor exista vânătăi şi umflături în zona operată. Disconfortul şi durerea se vor ţine sub control cu ajutorul analgezicelor, în următoarele cinci zile.”

 

Evident, există şi alte recomandări speciale, pe care doctorii vi le vor face ulterior. În general, trebuie să ştiţi că în următoarele câteva săpămâni va trebui să purtaţi un corset special, care va ajuta pielea să se adapteze noului contur al pieptului. Despre sport, vă anunţăm că puteţi relua exerciţiile uşoare la două săptămâni după intervenţie.

 

Sfaturile detaliate le puteţi primi direct de la sursă! Programaţi-vă la o consultaţie Be Perfect, ca să vă schimbaţi viaţa. Pentru o doză… suplimentară de curaj, intraţi pe canalul de YouTube al clinicii- https://www.youtube.com/c/BePerfectbyDrBortolini – acolo unde puteţi urmări cum decurg diverse intervenţii, ce spun pacienţii, dar şi ce recomandări există, în funcţie de operaţii.

Pentru  detalii, aveţi la dispoziţie numărul de telefon: 0767 373 328, adresa de mail: [email protected], dar şi site-ul: https://beperfect.ro/

Pe doctorul Alin Bortolini îl găsiţi şi pe reţelele de socializare!

https://www.facebook.com/bortolini.alin

https://www.instagram.com/dr.bortolini/

COMMENTS

DISQUS: 0