Gino Iorgulescu, angajat fictiv în Italia pentru a-și ajuta fiul să evite închisoarea

Gino Iorgulescu, angajat fictiv în Italia pentru a-și ajuta fiul să evite închisoarea

Gino Iorgulescu își folosește influența pentru a încerca să scape fiul de condamnare

Opinia publică din România a fost zguduită recent de știrea că Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), s-a angajat ca vânzător în Italia pentru a-și ajuta fiul, Mario, să evite închisoarea. Mario Iorgulescu, condamnat la 13 ani și opt luni pentru uciderea unui om în timp ce conducea sub influența alcoolului și drogurilor, se află într-un sanatoriu din Italia.

Angajare fictivă pentru a păcăli justiția italiană

Pentru a convinge justiția italiană că fiul său trebuie să rămână internat în Italia din motive psihice, Gino Iorgulescu a pretins că s-a angajat ca agent de vânzări în comuna Casalleto. Această angajare fictivă îi oferă un salariu de doar 800 de euro pe lună, în timp ce în România, Iorgulescu câștigă 36.000 de euro pe lună ca președinte al LPF.

Recurs admis la Curtea Supremă

Curtea Supremă din Italia a admis recursul lui Mario Iorgulescu împotriva sentinței definitive, anulând astfel verdictul inițial. Mario Iorgulescu a fost condamnat după ce, conducând un Aston Martin de 300.000 de dolari în stare de ebrietate și sub influența drogurilor, a provocat un accident mortal.

Strategia lui Gino Iorgulescu

În încercarea de a-și salva fiul, Gino Iorgulescu a folosit strategii diverse. În ciuda salariului său generos și a pensiei de 2.000 de euro pe lună, Iorgulescu a susținut că a fost nevoit să accepte un loc de muncă în Italia pentru a arăta că este alături de fiul său și pentru a păcăli sistemul judiciar italian.

Situația financiară a familiei Iorgulescu

Deși câștigă lunar peste 45.000 de euro, Gino Iorgulescu se confruntă cu numeroase datorii. El nu deține proprietăți și locuiește cu chirie, având doar 50.000 de euro în bancă. În plus, afacerea sa, restaurantul Cucina Il Calcio, merge foarte prost, acumulând datorii de aproape un milion de lei anul trecut. Gino Iorgulescu are, de asemenea, datorii de 150.000 de euro către antrenorul Cosmin Olăroiu și 50.000 de dolari către un alt prieten.

Concluzie

Cazul Iorgulescu scoate în evidență influența și puterea pe care unii oameni le pot exercita pentru a evita justiția. În timp ce Mario Iorgulescu duce o viață de lux și continuă să evite consecințele faptelor sale, Gino Iorgulescu folosește orice mijloace disponibile pentru a-și proteja fiul. Această situație a stârnit indignare în rândul publicului românesc, care consideră că justiția ar trebui să fie aplicată egal pentru toți, indiferent de statutul social sau de influență.

COMMENTS

DISQUS: 0