Greșeli grave ale șoferilor pe timp de iarnă

Greșeli grave ale șoferilor pe timp de iarnă

Volkswagen, în centrul unui scandal al emisiilor cu mașini pe benzină
O trupă pop, lovită de tusmami în timpul unui concert
Un om a murit din cauza infecţiei cu virusul West Nile
Producția Dacia pentru Renault Algeria, în scădere
Oscar 2019. 87 de ţări au propus producţii spre nominalizare

Deși este deja jumătatea lunii decembrie, mulți șoferi nu și-au pregătit cum se cuvine vehiculul pentru temperaturile scăzute și condițiile meteo nefavorabile ce vor urma. Acest lucru nu numai că pune în pericol siguranța lor și a celorlalți participanți la trafic, dar aceștia riscă și o amendă usturătoare.

Iată care sunt cele mai frecvente

  • Nu schimbă cauciucurile la timp

Fiecare conducător auto ar trebui să știe că, legal, mașina trebuie să fie dotată corespunzător, în conformitate cu temperaturile de afară. Din păcate, există prea mulți șoferi care amână montarea unor cauciucuri de sezon, lucru care poate avea consecințe grave în trafic.

Anvelopele de iarnă, de exemplu, au o mai bună aderența pe umezeală, polei sau chiar zăpadă. De aceea, imediat cum temperatura scade, toată lumea ar trebui să își achiziționeze cauciucuri pentru sezonul rece și să meargă într-un service auto pentru a le înlocui.

În schimb, cele de vară au o rezistență sporită la temperaturi ridicate și pe asfaltul încins. Așadar, fiecare șofer trebuie să aibă, în mod ideal, două seturi de anvelope pentru a le putea schimba în funcție de sezon.

  • Nu fac o revizie a mașinii

Revizia periodică este o practică ce trebuie respectată indiferent de anotimp. Atunci când vine frigul este cu atât mai indicat să îți lași mașină pe mâinile unui mecanic priceput, care se va asigura că totul funcționează așa cum trebuie. Câteva dintre problemele cu care au de-a face șoferii ce aleg să nu facă revizia sunt: descărcarea completă a bateriei în timpul unei călătorii, funcționarea defectuoasă a climatizarii, înghețarea lichidelor necesare pentru parbriz, etc.

  •    Uită ștergătoarele lăsate

Foarte mulți conducători auto sunt nevoiți să schimbe frecvent ștergătoarele, mai ales pe timpul înghețului. Motivul este simplu: uită să le ridice, iar din cauza umezelii și a frigului, acestea se rup sau lamelele se uzează foarte repede și nu mai sunt eficiente. De fiecare dată când parchezi, mai ales când afară sunt sub 0 grade, nu scapa din vedere să le tocmai pentru a evita situațiile de acest gen.

COMMENTS

DISQUS: 0