Guns N’ Roses a dat în judecată o fabrică de bere

Guns N’ Roses a dat în judecată o fabrică de bere

Trupa americană Guns N’ Roses a dat în judecată o companie producătoare de bere din statul Colorado, care şi-a numit unul dintre produse „Guns ‘N’ Rosé”, relatează The Guardian.

Formaţia susţine, într-o plângere depusă la o instanţă din California, că fanii ar putea să fie induşi în eroare de etichetarea produsului creat de Oskar Blues Brewery. Numele acestuia, care seamănă cu cel al formaţiei, le poate oferi consumatorilor impresia că „Guns ‘N’ Rosé” a fost realizat printr-un parteneriat oficial cu trupa.

Vânzarea berii va continua până în 2020

Muzicienii susţin produsul firmei a cauzat „daune ireparabile” şi că grupul ar putea avea pierderi în ceea ce priveşte mărcile înregistrate şi reputaţia în domeniul afacerilor. De asemenea, în plângere se afirmă că producătorii nu ar trebui să continue să vândă produse care se folosesc de faima şi prestigiul Guns N’ Roses fără permisiunea trupei. Reprezentanţii Oskar Blues Brewery nu au răspuns la demers. Ei au încercat în trecut să transforme expresia „Guns ‘N’ Rosé” într-o marcă înregistrată, dar au abandonat planurile după ce trupa s-a opus. Vânzarea berii va continua, însă, până în martie 2020.

Acesta nu este primul proces în care este implicat numele formaţiei americane. Anterior, doi foşti componenţi ai trupei, Steven Adler şi Chris Pitman, au intentat demersuri în justiţie cu privire la câştiguri neplătite, care au fost ulterior soluţionate.

Guns N’ Roses este o trupă hard rock americană, formată în Los Angeles în anul 1985. Grupul a devenit celebru în 1987, cu albumul de debut „Appetite For Destruction” şi a rămas cunoscut pentru piese precum „Welcome to the Jungle”, „Sweet Child o’ Mine”, „Paradise City” şi „November Rain”.

COMMENTS

DISQUS: 0