Hoții înarmați au intrat în casa lui Roberto Baggio și l-au atacat pe fostul fotbalist italian

Hoții înarmați au intrat în casa lui Roberto Baggio și l-au atacat pe fostul fotbalist italian

Roberto Baggio și familia sa, sechestrați în timpul meciului Spania – Italia

Fostul mare fotbalist italian Roberto Baggio și familia sa au trecut prin momente de coșmar în timpul meciului Spania – Italia, scor 1-0, de la EURO 2024. Un grup de hoți înarmați a pătruns în vila lor din Altavilla Vicentina (Vicenza), sechestrându-i timp de 40 de minute. Incidentul a fost relatat de presa italiană, inclusiv de publicația Corriere della Sera.

Atac violent în toiul serii

Jaful a început în jurul orei 22:00, ora locală, când Baggio și familia sa urmăreau meciul la televizor. Cel puțin cinci persoane, toate înarmate, au pătruns în casă, devastând camerele și furând ceasuri, bijuterii și bani. Valoarea totală a prejudiciului nu a fost încă stabilită.

Roberto Baggio a ripostat cu curaj

În vârstă de 57 de ani, Roberto Baggio nu a stat deoparte și a încercat să îi înfrunte pe atacatori. În urma unei scurte lupte cu unul dintre hoți, acesta l-a lovit pe Baggio în față cu vârful unei arme, provocându-i o rană adâncă. După acest incident, fostul internațional și membrii familiei sale au fost închiși într-o cameră a locuinței.

Intervenția carabinierilor și consecințele jafului

După ce hoții au părăsit locuința, Baggio a reușit să spargă ușa camerei în care era sechestrat împreună cu familia sa și a alertat carabinierii. Autoritățile au ajuns rapid la fața locului și au preluat înregistrările camerelor de supraveghere pentru a analiza incidentele. Baggio și familia sa au fost transportați la spital, unde fostului fotbalist i-au fost aplicate mai multe puncte de sutură la rana de la frunte. Din fericire, restul familiei nu a suferit leziuni fizice, dar au rămas profund marcați de violența tâlharilor.

Roberto Baggio, o legendă a fotbalului

Roberto Baggio, cunoscut sub porecla „Il Divino Codino”, a fost unul dintre cei mai mari fotbaliști ai generației sale. A câștigat Balonul de Aur în 1993 și a cucerit Cupa UEFA cu Juventus Torino în același an. În tricoul selecționatei Italiei, Baggio a marcat 27 de goluri în 56 de meciuri și a jucat în finala Cupei Mondiale din 1994, pierdută în fața Braziliei la loviturile de departajare.

Concluzie

Incidentul violent prin care a trecut Roberto Baggio și familia sa a șocat atât comunitatea locală, cât și fanii din întreaga lume. Deși fostul fotbalist a demonstrat curaj în fața atacatorilor, experiența rămâne una traumatizantă. Autoritățile continuă investigațiile pentru a-i identifica și prinde pe răufăcători, în timp ce Baggio și familia sa încearcă să își revină după această încercare dificilă.

COMMENTS

DISQUS: 0