Importanța iubirii în procesul de schimbare fizică și spirituală

Importanța iubirii în procesul de schimbare fizică și spirituală

Iubirea este cel mai puternic sentiment, fie că vorbim despre iubirea de sine ori pentru o altă persoană. E cea mai intensă trăire pe care o cunoaște omul și experiența care îl transformă radical. Iubirii i s-au închinat mii de pagini de literatură, este sentimentul cel mai cântat în toată muzica lumii, i s-au dedicat temple și i s-au consacrat mituri celebre. Iubirea este însăși viața și magia care se află în interiorul omului.

Și așa cum se întâmplă de cele mai multe ori cu lucrurile esenţiale din viața unei persoane, importanţa iubirii de sine este conştientizată abia atunci când se fac resimţite efectele lipsei ei, când omul ajunge să se ignore și să se lase pe ultimul loc. Deşi poate părea paradoxal, mulți nu conştientizează acest lucru decât atunci când ajung să trăiască situaţii extreme, care deseori implică inclusiv un anumit nivel de suferinţă.

 

Apoi încep să caute și să îşi pună întrebări. Vor să înţeleagă ce se întâmplă. Simt lipsa unui echilibru, kilogramele în plus sunt acumulate, nopțile nedormite sunt din ce în ce mai dese, iar nemulțumirea apare pe toate planurile. Lucrul care lipsește este greu de definit, atât de greu de perceput de către majoritatea oamenilor. Nu poate fi vorba de o stare de împlinire, bucurie şi sănătate deplină în lipsa iubirii de sine.

Cât de importantă este iubirea în procesul de schimbare fizică și spirituală?

„Poți să mulțumești luminii soarelui, ploii, sufletului și trupului tău în întregime. În fiecare dimineață mulțumește pentru tot ceea ce ți se va întâmpla mai departe. Apoi începe acea zi frumoasă făcând un gest de bunătate pentru altă persoană, indiferent cine este ea. Iubirea este cel mai important dar în procesul de schimbare fizică și spirituală”, a declarat Carmen Barcan.

Mai mult, aceasta te îndeamnă să crezi în forțele tale: „Omul este o minune, un intermediar între Pământ şi Cer. Întreaga noastră existenţă este magie. Toate acţiunile noastre (privire, gest, cuvânt) aparent fără importanţă, poartă în ele sentimentele şi gândurile proprii. Când avem gânduri şi sentimente negative, ne facem rău nouă în primul rând şi după aceea tuturor celor ce ne înconjoară. Este importantă acea gândire care induce starea de bine, de reuşită şi implicit fericire. Fericirea nu înseamnă a ne convinge că nu ni se poate întâmpla nimic, ci a înţelege că dacă ne concentrăm asupra părţii rele a lucrurilor, se poate întâmpla adesea să nu reuşim să le facem faţă cu bine atunci când se produc şi să ne amărâm inutil viaţa, dacă ele nu se produc deloc.”

În cadrul galei I Success – „Health, Beauty and Lifestyle 2021” ce a avut loc în luna martie, Carmen Barcan a primit încă un premiu pentru „Cel mai bun terapeut al anului 2021”.

Schimbarea începe acum!

Pentru a afla mai multe despre programul de schimbare a vieții demarat de Carmen Barcan, accesează:

 

 

COMMENTS

DISQUS: 0