Incendiu devastator la catedrala Notre Dame din Paris

Incendiu devastator la catedrala Notre Dame din Paris

Slăbești fără să te înfometezi! Dieta proteică te scapă de kilograme fără a afecta mușchii, pielea și oasele
Cine sunt câștigătorii primei gale Health, Beauty & Lifestyle Awards
Cel mai murdar loc dintr-un aeroport. Nu este la toaletă!
Florian Munteanu, tratat regeste la un hotel din Bucuresti. Ce pretentii a avut actorul roman care a dat lovitura la Hollywood
Bilanţul victimelor intemperiilor din Italia a ajuns la nouă morţi

Un incendiu violent a izbucnit la Catedrala Notre-Dame din Paris.

Mii de parizieni au privit cu oroare explozie devastatoare de la catedrala Notre Dame.

Incendiul a izbucnit la ora 18.50 (19.50, ora Romaniei), iar cauza ar avea legatura cu lucrarile de renovare. Imaginile de la fata locului au aratat cum mansarda a fost cuprinsa de flacari, apoi focul s-a extins.

Pompierii s-au luptat pentru a stinge incendiul, care a inceput luni la ora 17:00 ora locala (16,50 GMT), politia declara ca a inceput accidental si poate fi legata de lucrarile de constructie la catedrala. Capodopera gotica de 850 de ani fusese in curs de lucrari de restaurare pentru a o ajuta sa reziste mai bine testelor timpului.

Flamele au izbucnit prin acoperisul catedralei  si au inghitit rapid turnul, care s-a prabusit. Turnul a fost facut din lemn si plumb si a fost construit in timpul unei restaurari la mijlocul secolului al XIX-lea.

Cladirile din jurul catedralei au fost evacuate, deoarece departamentul de pompieri a lansat o operatiune majora. Politia a inchis mai multe statii de metrou.

Un purtator de cuvant al catedralei a declarat ca intregul interior din lemn al reperului din secolul al XII-lea arde si ar putea fi distrus, iar primarul adjunct al orasului, Emmanuel Grégoire, a declarat ca serviciile de urgenta incearca sa salveze opere de arta si alte obiecte nepretuite stocate acolo.

„Notre-Dame de Paris in flacari. Emotia unei natiuni intregi. Gandurile se indreapta catre toti catolicii si catre toti francezii. Ca toti compatriotii nostri, sunt trist in seara asta sa vad ca aceasta parte din noi arde”, a transmis Emmanuel Macron.

„Exista o multime de lucrari de arta in interior … este o adevarata tragedie”, a declarat primarul de la Paris, Anne Hidalgo, reporterilor la fata locului.

Pe malul stang al fluviului Seine, mii de oameni s-au adunat pentru a urmari focul, deoarece flacarile portocalii s-au ridicat de pe acoperis.

COMMENTS

DISQUS: 0