Încoronarea Regelui Charles al III-lea, când are loc evenimentul

Încoronarea Regelui Charles al III-lea, când are loc evenimentul

Încoronarea Regelui Charles al III-lea este un eveniment așteptat de multă vreme în Marea Britanie, iar data oficială a ceremoniei a fost anunțată recent. După moartea Reginei Elisabeta a II-a, care a domnit timp de 69 de ani, succesorul său, Prințul Charles, va fi încoronat ca noul rege al Marii Britanii și al Commonwealth-ului.

Unde se va petrece evenimentul

Ceremonia va avea loc la Abația Westminster din Londra pe 6 septembrie 2023. Acest lucru a fost anunțat de Casa Regală a Marii Britanii, împreună cu detalii privind programul și tradițiile care vor avea loc în cadrul ceremoniei.

Ce presupune ceremonia de încoronare

Încoronarea va începe cu o procesiune regală de la Palatul Buckingham la Abația Westminster. Procesiunea va fi formată din rege, regină, membrii familiei regale, membrii parlamentului și ai guvernului, reprezentanți ai bisericii și ai altor instituții. În timpul procesiunii, clopotele bisericilor vor suna, iar mulțimea va fi invitată să sărbătorească împreună cu familia regală.

La sosirea la Abația Westminster, regele Charles al III-lea va fi întâmpinat de arhiepiscopul de Canterbury, care va conduce ceremonia de încoronare. În cadrul ceremoniei, regele va jura să apere bisericile din Marea Britanie și să protejeze poporul său. De asemenea, va primi coroana regală și va fi uns cu ulei sfânt.

După încoronare, regele va susține un discurs în fața parlamentului și al guvernului în care va prezenta prioritățile sale pentru perioada domniei sale. În timpul după-amiezii, va avea loc o paradă regală prin străzile din Londra, care va fi transmisă în direct la televiziune.

De ce este atât de importantă

Încoronarea Regelui Charles al III-lea va fi un eveniment important nu numai pentru Marea Britanie, ci și pentru Commonwealth-ul care cuprinde 54 de state membre, precum și alte 26 de teritorii sau dependențe. Deși Regina Elisabeta a II-a a fost considerată una dintre cele mai longevive și iubite monarhi din istorie, succesorul său, Prințul Charles, a fost pregătit timp de decenii pentru acest moment și este foarte respectat de către britanici.

Evenimentul va aduna mulți oameni în Londra, iar autoritățile încearcă să pregătească totul cu multă atenție pentru a se asigura că totul va decurge fără probleme. Pe lângă pregătirile pentru ceremonie, orașul Londra va trebui să se pregătească și pentru a găzdui un număr mare de turiști care vor dori să participe la eveniment sau să vadă celelalte atracții turistice ale orașului.

Sursa: EURONEWS

COMMENTS

DISQUS: 0