Înghețată pentru fumători, noua metodă de a renunța la viciu

Înghețată pentru fumători, noua metodă de a renunța la viciu

Fumatul este unul dintre cele mai populare vicii și această realitate se vede şi în cifre. România are cel mai mare număr de fumători, raportat la numărul populaţiei, din Europa. Datele arată că o treime dintre români fumează, iar aproape jumătate dintre ei încearcă să scape de acest viciu prin diferite metode. Însă, cel mai indicat este să consulte un specialist, spun medicii.

De fumat te apuci uşor şi te laşi greu. O ştiu toţi cei care îşi încep ziua cu o ţigară şi care găsesc oricând motive să pufăie. Datele arată că 4 din 10 fumători vor să renunţe la acest viciu. Metode sunt multe, însă puţine sunt eficiente.

„De-a lungul timpului, oamenii au inventat tot felul de aşa-zise metode. Începând cu metoda fumatului rapid, în care ţi se recomanda să fumezi 3-4 pachete, unul după altul, și terminând cu tot felul de bioenergii, incantaţii, plante şi alte minuni. Toate aceste metode nu trec bariera ştiinţei”, spune medicul pneumolog Magdalena Ciobanu.

Desertul cu tutun costă 5 lei

Altă soluţie eînlocuirea ţigării, dar fără să se renunţe la tutun. Cea mai nouă opţiune e îngheţata pentru fumători.

„Gelato de tutun, făcut cu lapte și smântână de bivoliță și cu cărbune alimentar, tutun alimentar, varianta clasică”, explică producătorul.  Costă 5 lei. Lasă în gură un gust picant, ca o combinație de ghimbir și piper.

Cine se teme că va lua în greutate, dacă înlocuieşte ţigările cu îngheţata, are la dispoziţie și medicamentele cu nicotină. Sunt în România sub formă de gumă, plasturi şi de spray sublingual.

 

COMMENTS

DISQUS: 0