Inundaţii devastatoare în Franţa. 13 oameni au murit înecați

Inundaţii devastatoare în Franţa. 13 oameni au murit înecați

Cele mai devastatoare inundaţii din Franţa ultimilor 140 de ani lasă în urmă un peisaj apocaliptic. Apă cât vezi cu ochii în sudul ţării în apropiere de Toulouse. Casele sunt înconjurate de puhoaie, iar uscatul nu se mai zăreşte. 13 oameni au murit înecaţi şi numărul victimelor ar putea să crească pentru că despre multe persoane nu se mai ştie nimic după trecerea viiturilor.

Puhoaiele au lovit cu atâta furie încât au smuls copaci groşi din rădăcini, dar și asfaltul de pe şosele şi bordurile de pe trotuare. Maşini grele de câteva tone au fost purtate de torenţi ca nişte jucării la zeci de metri distanţă şi aruncate unele peste altele.

1.500 de case nu au electricitate după inundații

Şuvoaiele au adus o mare de necazuri pentru localnici. 1.500 de case nu au electricitate, iar asta înseamnă frig şi foame pentru francezii care depind de centrale termice şi plite electrice pentru gătit. Oamenii din alte 10.000 de locuinţe suferă de sete: puhoaiele au avut atâta forţă încât au rupt conductele de alimentare.

Peste 1.200 de pompieri, jandarmi, poliţişti şi angajaţi de la protecţia civilă au fost trimişi în ajutorul sinistraţilor. Mai ales că zona din sud măturată de ape este şi miercuri sub cod roşu de inundaţii.

COMMENTS

DISQUS: 0