Joey Veerman, în lacrimi după ce a fost schimbat: Selecționerul Koeman îl poate exclude din națională

Joey Veerman, în lacrimi după ce a fost schimbat: Selecționerul Koeman îl poate exclude din națională

Un meci dramatic pentru Joey Veerman

Mijlocașul central al echipei PSV, Joey Veerman, a avut parte de o seară neagră în meciul Olandei împotriva Austriei, încheiat cu scorul de 2-3. Într-un moment dificil pentru „Portocala Mecanică”, selecționerul Ronald Koeman a luat decizia de a-l schimba pe Veerman în minutul 35, nemulțumit de prestația acestuia.

Evoluția dezastruoasă a lui Veerman

Veerman a avut o prestație sub așteptări, pierzând mingea în nu mai puțin de 16 rânduri din cele 29 de atingeri. Deși este cunoscut pentru abilitățile sale de pasator, procentajul său de pase reușite a fost de doar 47%, reușind să completeze doar 9 pase din 19. Aceste statistici, furnizate de Opta, reflectă dificultatea cu care s-a confruntat jucătorul pe teren.

Reacția lui Ronald Koeman

Selecționerul Ronald Koeman a explicat decizia de a-l înlocui pe Veerman înainte de pauză, menționând că a trebuit să intervină din cauza pierderilor frecvente de minge. „Ar trebui să îl întrebați pe el ce a simțit când l-am schimbat. Când ești selecționer trebuie să intervii când cineva joacă așa. A pierdut foarte multe mingi, iar pentru mine a fost inexplicabil”, a declarat Koeman la finalul jocului.

Viitorul incert al lui Veerman la națională

Valentijn Driessen, unul dintre cei mai respectați jurnaliști sportivi din Olanda, susține că aceasta ar putea fi ultima apariție a lui Veerman în tricoul naționalei, cel puțin cât timp Ronald Koeman rămâne selecționer. „A fost dramatic pentru Veerman. Nu cred că va mai juca la acest turneu sau la națională, în general. Koeman poate fi foarte dur în astfel de situații. Tricoul portocaliu e prea greu pentru Veerman. La fel și pentru Geertruida”, a spus Driessen, citat de AS.com.

Impactul asupra carierei lui Veerman

La doar 25 de ani, Joey Veerman, cotat la 40 de milioane de euro, se confruntă cu un moment crucial în cariera sa internațională. Schimbarea sa înainte de pauză și lacrimile care au urmat sunt indicative ale presiunii și așteptărilor uriașe la acest nivel de competiție. Rămâne de văzut dacă tânărul mijlocaș va reuși să își recâștige încrederea selecționerului și să își reconstruiască cariera la nivel internațional.

În ciuda înfrângerii împotriva Austriei, Olanda a reușit să se califice în optimile de finală de la EURO 2024, terminând pe locul 3 în clasamentul Grupei D. Meciul următor va fi crucial pentru echipa lui Koeman, care va trebui să găsească formula perfectă pentru a avansa în competiție.

COMMENTS

DISQUS: 0