Masa de Paste.Tarta cu spanac si branzeturi.

Masa de Paste.Tarta cu spanac si branzeturi.

Rona Hartner a descoperit „Mica Italie” in centrul Bucurestiului.
Stufato,, Stufat ” preparat autohton cu specific italienesc
3 rețete simple pentru Postul Sfintei Maria
Desertul favorit al italienilor. Cannoli Pippo’s
Cel mai usor desert din lume!

Spanacul si branza sunt o combinatie perfecta, asa ca va propunem o tarta pe care o putem servi pe post de aperitiv, la cina si de ce nu atunci cand avem musafiri… Just try it!

INGREDIENTE:
(pentru o tarta cu diametrul de 25 cm)

Pentru blat:
220 g faina
8 g drojdie praosapata
2 linguri lapte
1 ou
100 g unt (topit si racit)
1 lingurita rasa de sare

unt si faina pentru tapetarea formei de copt

Pentru umplutura:
200 g spanac (cantarit dupa ce a fost oparit)
200 g crema de branza Philadelphia
100 g cascaval
50 g branza de capra
3 oua
sare
piper
1 praf de nuscoara

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim aluatul, amestecam drojdia cu laptele cald, lasam sa dospeasca apoi o punem peste faina si amestecam. Adaugam untul topit si racit, sarea si framantam putin aluatul. Il lasam in loc cald, in vas acoperit pana creste – in acest timp noi ne ocupam de umplutura.
Spanacul proaspat splat foarte bine sub jet de apa, curatat de codite si oparit il punem la scurs, apoi il tocam.

Amestecam spanacul cu restul ingredientelor( cu exceptia branzei de capra) pentru umplutura pana se omogenizeaza compozitia.

Intindem aluatul in foaie subtire (3/4 din acesta) si il punem in tava pentru copt tapetata cu unt si faina. Turnam crema de spanac si branza peste aluat, iar branza de capra o tocam cuburi pe care le vom punem peste compozitia cu spanac din loc in loc. Din restul de aluat realizam pentru tarta un grilaj sau o mica dantelarie pe margine, sau putem decupa diverse forme pe care le punem direct peste spanac.

Coacem tarta in cuptorul preincalzit la 180° timp de 35-45 minute, in functie de cuptor.

Pofta buna!!!

 

Sursa: https://divainbucatarie.ro/2013/05/29/tarta-cu-spanac-si-branzeturi/

COMMENTS

DISQUS: 0