Mașini Dacia de viitor! Par desprinse din filmele SF

Mașini Dacia de viitor! Par desprinse din filmele SF

Un student la Universitatea din Piteşti, specializarea Ingineria Transporturilor, angajat de nouă luni la Uzina Dacia de la Mioveni, a “desenat” patru maşini ale viitorului. Deocamdată e un proiect personal şi nu a fost prezentat conducerii de la uzina din Argeş.

Theodor Ioan Tănase (24 de ani) este ataşat de maşinile Dacia încă de când era copil şi este mândru că un brand autohton a ajuns să fie cunoscut şi vândut în zeci de ţări.

Student la Ingineria Transporturilor, el explică de unde a pornit ideea de a realiza concepte de maşini Dacia. „Mi-a plăcut întotdeauna să compar brandul nostru cu celelalte branduri, prin viziunea mea. Le arătam prietenilor şi modelele primeau un feedback pozitiv. Cine ştie, poate că, într-o bună zi, aceste proiecte se vor materializa. Dacia mă inspiră“, mărturiseşte tânărul pentru adevarul.ro. Cele patru concepte realizate de Theodor sunt Dacia The Vision, Dacia Cross – x, Dacia Lujo şi Dacia Ezeon.

Studentul face proiectare 3D de aproximativ doi ani şi a lucrat mult la cele patru proiecte: peste 200 de ore la fiecare, întrucât a fost foarte atent la detalii. Sursele de inspiraţie în realizarea celor patru modele Dacia au fost atât un model Renault, cât şi maşini japoneze.

COMMENTS

DISQUS: 0