Meghan Markle a născut un băiețel. Ce nume va purta bebelușul regal

Meghan Markle a născut un băiețel. Ce nume va purta bebelușul regal

Ce spune Sarah Jessica Parker dupa 20 de ani de la primul episod din Sex and the city
Actriţa Jane Fonda lansează o linie de vestimentație
Ozzy Osbourne şi-a amânat concertul din Los Angeles din cauza unei urgenţe
Ariana Grande a refuzat titlul oferit de regina Marii Britanii
Actrita din „Totul despre sex” vrea sa fie guvernatorul New York-ului

Copilul Prințului Harry și a lui Meghan Markle s-a născut luni (6 mai). Noul bebeluş regal poate purta numele de Arthur, acesta fiind cel mai vehiculat la casele de pariuri. Copilul ducilor de Sussex este al şaptelea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii.

Albert, unul dintre cele mai populare nume pentru membrii familiei regale britanice, şi James sunt la egalitate, cu o cotă de 8-1, iar Alexander şi Alfred au o cotă de 10-1.

Bebeluşul Sussex, care este al optulea strănepot al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, s-a născut luni dimineaţă, la ora 4.26 GMT, cu o greutate de 3,26 de kilograme. Informaţia a fost făcută publică pe contul ducilor de Sussex de pe reţeaua de socializare online Instagram. „Ducesa Meghan şi copilul sunt sănătoşi şi se simt bine. Cuplul mulţumeşte publicului pentru entuziasmul împărtăşit şi pentru sprijinul arătat de-a lungul acestei perioade din vieţile lor. Mai multe detalii vor fi oferite în zilele următoare”, se arată în același mesaj.

Primele declarații ale Prințului Harry după nașterea bebelușului regal

După naştere, eveniment la care prinţul Harry a asistat, acesta a făcut o scurtă declaraţie pentru presă, la Frogmore Cottage, noua sa reşedinţă de pe domeniul Windsor. „Sunt încântat că Meghan şi cu mine avem un băieţel. A fost cea mai uimitoare experienţă pe care mi-aş fi putut-o imagina vreodată. Este greu de înţeles cum o femeie poate face un astfel de lucru, dar suntem amândoi extrem de încântaţi şi recunoscători pentru sprijinul manifestat de toată lumea”, a spus prinţul, care a adăugat că sarcina lui Meghan depăşise termenul.

De asemenea, acesta a spus că încă nu au decis numele bebeluşului – „care este absolut încântător” -, dar informaţia va fi făcută publică în aproximativ două zile, când micuţul va fi şi prezentat lumii întregi.

Sarcina lui Meghan Markle, anunțată la 15 octombrie

Anul trecut, pe 15 octombrie, palatul Kensington a anunţat că ducesa Meghan de Sussex este însărcinată, iar copilul, al şaptelea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii  după bunicul său, prinţul moştenitor Charles, unchiul său, prinţul William, copiii acestuia, prinţul George, prinţesa Charlotte şi prinţul Louis, şi tatăl său, prinţul Harry , se va naşte în primăvara lui 2019. Aflată la un eveniment oficial, la începutul lunii ianuarie, fosta actriţă americană Meghan Markle a sugerat că bebeluşul se va naşte la sfârşitul lunii aprilie – începutul lunii mai.

Copilul ducesei Meghan de Sussex nu va moşteni titlul de prinţ pe care îl poartă tatăl său. În urma unei decizii luate de regele George al V-lea, bunicul reginei Elizabeth a II-a, datând din 1917, titlul de „alteţa sa regală prinţul/ prinţesa” este rezervat doar copiilor suveranului, copiilor fiilor suveranului şi celui mai mare dintre fii prinţului de Wales (primul moştenitor direct al tronului britanic). Acesta este motivul pentru care Zara şi Peter Phillips, copiii prinţesei Anne, sora prinţului Charles de Wales şi fiică a reginei Elizabeth a II-a, nu au moştenit titlul de prinţ/prinţesă. Din contră, restul verilor acestora, copiii prinţilor Charles, Andrew şi Edward, poartă acest titlu.

Situaţia se poate schimba dacă regina Elizabeth a II-a doreşte să modifice decizia bunicului ei. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, noul bebeluş regal va trebui să se mulţumească cu titlul moştenit de la părinţi, conte de Dumbarton.

 

 

COMMENTS

DISQUS: 0