Mihai Constantinescu a murit la vârsta de 73 de ani

Mihai Constantinescu a murit la vârsta de 73 de ani

Doliu printre artiști. Cântăreţul Mihai Constantinescu a murit, marţi, la vârsta de 73 de ani, după ce, mai multe luni, a fost internat în urma unui stop cardio-respirator.

Internat la Terapie Intensivă, el a suferit marţi un al doilea stop cardio-respirator. În ultimii zece ani, artistul a suferit două intervenţii la inimă şi în urmă cu câteva luni a renunţat să mai susţină concerte.

Cântăreţul Mihai Constantinescu a fost membru al grupurilor Mondial şi Modern, cu o carieră prolifică în televiziune, a înregistrat mai mult de 15 albume, colaborări şi solo, şi a primit numeroase distincţii într-o carieră de peste patru decenii. Mihai Constantinescu a mai cântat cu Modern Group, trupa lui Petre Magdin, iar primele înregistrări au fost făcute la solicitarea lui Titus Munteanu, care l-a remarcat la una dintre audiţiile organizate de clasa Floricăi Orăscu.

Biografia lui Mihai Constantinescu

Cântăreţul a absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport în 1973, apoi a făcut parte din trio-ul lansat de Titus Munteanu – cu Olimpia Panciu şi Marius Ţeicu. A colaborat o perioadă îndelungată cu Anastasia Lazariuc. În 2002, a primit Diploma de Onoare la Gala Muzicii Uşoare „O zi printre stele” din partea Ministerului Culturii şi Cultelor. În acelaşi an, Editura Muzicală a Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România i-a editat un caiet de cântece selectate din şlagărele lansate în trei decenii.

În ultimii zece ani, artistul a suferit două intervenţii la inimă şi în urmă cu câteva luni a renunţat să mai susţină concerte.

COMMENTS

DISQUS: 0