Ministerul Sănătății anunță că vaccinurile sunt sigure

Ministerul Sănătății anunță că vaccinurile sunt sigure

Controversele legate de vaccinuri au fost spulberate de oficialii Ministerului Sănătății. Aceștia au anunțat că serurile utilizate în România sunt sigure şi eficace, fiind verificate după cele mai înalte standarde de calitate existente în lume.

“Ministerul Sănătăţii se delimitează ferm de campania de dezinformare şi manipulare referitoare la ineficienţa şi riscurile vaccinării, apărută în spaţiul public, pe reţelele de socializare sau prin materiale tipărite, distribuite în zone aglomerate sau în cutiile poştale”, afirmă sursa citată.

Potrivit MS, “autorii campaniei iniţiate împotriva vaccinării utilizează fără aprobarea Ministerului Sănătăţii sau al partenerilor săi identitatea vizuală a campaniei precum însemnele oficiale ale instituţiilor partenere, iar materialele conţin informaţii false care pot induce în eroare părinţii şi pot pune în pericol sănătatea populaţiei”.

Sorina Pintea, revoltată de campania de dezinformare

Ministrul Sănătății Sorina Pintea s-a arătat extrem de nemulțumit de amploarea pe care a luat-o campaniile de dezinformare. “Condamn gestul iresponsabil al celor care recurg la astfel de modalităţi iresponsabile de dezinformare, cu consecinţe grave pentru sănătatea populaţiei. Am însă, convingerea că populaţia nu poate fi păcălită cu astfel de tertipuri şi voi continua să fac tot ce îmi stă în putere pentru ca părinţii să fie informaţi corect, astfel încât să ia cea mai bună decizie, de a-şi vaccina copiii şi de a le asigura astfel o viaţă sănătoasă. Vom face demersurile legale necesare pentru ca cei reponsabili să răspundă pentru faptele lor, ce pun în pericol sănătatea publică”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, potrivit comunicatului MS.

COMMENTS

DISQUS: 0