Noua colecţie Dior, inspirată de lumea circului

Noua colecţie Dior, inspirată de lumea circului

Adriana Mandreanu Ce nu poate lipsi din garderoba ta in acest sezon?
Cine a cumpărat casa de modă Versace
Pe 24 iunie de Sanziene, Romania se imbraca in Flori de IE!
Fosta gimnastă Monica Roşu străluceşte de Paşte în flori de ie!
Americanii le spun distressed jeans” la noi sunt blugi rupti -se pare ca și anul 2017 sunt în vogă.

Lumea circului a fost sursă de inspiraţie pentru noua colecţie Dior, prezentată la săptămâna modei de la Paris. Iar designerul olandez Iris Van Herpen s-a inspirat din creația unui artist vizual, care “pictează în apă”.

Ghirlande cu sute de becuri, ca la bâlciurile de altădată, au împodobitul cortul de circ instalat în grădinile Muzeului Rodin. Iar femei acrobat, purtând costume în alb și negru ca Pierrot, personajul din pantomima franceză, au alcătuit un fel de arc uman pe sub care au trecut, triumfal, manechinele.

Circul, ca o poveste de demult cu clovni și acrobați, a fost tema colecției imaginată de designerul Maria Grazia Chiuri.

Copilul minune al modei, olandeza Iris Van Herpen și-a luat “zborul” la Palais de Beaux Arts. Spectacolul a evocat creaturi fantastice înaripate, germenii vieţii organice. Designerul s-a inspirat din “pictură în apă” a artistului vizual Kim Keever.

“Kim Keever crează minunate opere de artă hibrid, între pictură și fotografie. Pune stropi de culoare în apă și capturează momentul potrivit. Lucrările lui sunt un exercițiu de culorare, mișcare și timp. Și eu am încercat să capturez frumusețea în această colecție”, a declarat designerul Iris Van Herpen.

COMMENTS

DISQUS: 0