Nu ai timp să mergi la sală? Fă sport din faţa televizorului

Nu ai timp să mergi la sală? Fă sport din faţa televizorului

Să mergi la sala de sport necesită timp, motivaţie şi o anumită investiţie financiară, dar ce ai zice dacă ar „veni” gimnastica la tine?

Profită de pauzele publicitare pentru a te ridica de pe canapea, fă câteva genuflexiuni, răsuceşte capul, trunchiul și braţele. Ridică-te pe vârfuri şi fă câteva aplecări chiar şi atunci când te uiţi la emisiunea preferată. O să te simți mult mai bine. Pe lângă faptul că te dezmorțești, vei vedea și rezultate asupra corpului tău în scurt timp. Nu trebuie decât să-ți faci un obicei.

Cercetătorii de la Universitatea din Queensland au descoperit că fiecare oră petrecută în faţa televizorului ne scurtează viaţa cu 22 de minute, aşa că poţi îmbina utilul cu plăcutul, făcând sport din faţa televizorului. În timpul filmului poți face abdomene ridicând uşor ambele picioare. Poţi face bicicleta, din poziţia „stat pe spate”.

În felul acesta, arzi aproape 175 de calorii în doar 15 minute. Îndreaptă spatele pe canapea, ridică braţele deasupra capului şi mișcă-le înainte şi înapoi. Desenează cu călcâiele semi-cercuri pe covor, fără a atinge cu piciorul podeaua. Poți să vă uitaţi la televizor şi în poziţie de yoga, cu spatele drept. Dacă ai gantere uşoare, folosește-le punând în mişcare musculatura braţelor.

Dacă nu, poți face acelaşi lucru cu un bidon cu apă plată. Important este ca după ce ai făcut acest efort şi te-ai mobilizat pentru câteva exerciţii fizice, să reziști tentaţiilor culinare.

Aruncă punga cu floricele, seminţe, şi biscuiţi şi mânâncă un fruct, un iaurt slab caloric sau prepară o salată!

COMMENTS

DISQUS: 0