Pasagerii unui avion Tarom, trimiști de urgență la medic

Pasagerii unui avion Tarom, trimiști de urgență la medic

Ministerul Sănătăţii israelian a anunţat că pasagerii unui zbor Bucureşti-Tel Aviv al companiei TAROM, efectuat la 20 noiembrie, riscă să contracteze rujeolă după ce o persoană cu această boală a călătorit în acelaşi avion, relatează cotidianul Times of Israel.

Autorităţile israeliene din domeniul sănătăţii au menţionat că pasagerii zborului RO153, cu decolare de la Bucureşti pe 20 noiembrie la ora 23:30, ar trebui să efectueze un control medical pentru a verifica dacă au fost deja vaccinaţi contra rujeolei, potrivit Agerpres.

Persoanele născute înainte de 1957, considerate imune în mod natural

”Pasagerii zborului care nu au primit două doze de vaccin antirujeolic sunt invitaţi să ia legătura cu cel mai apropiat cabinet medicale, pentru a verifica dacă trebuie să fie vaccinaţi”, se menţionează într-o declaraţie a Ministerului Sănătăţii israelian dată publicităţii duminică. ”În general, persoanele sănătoase născute înainte de anul 1957 sunt considerate imune în mod natural la această boală”, adaugă declaraţia citată.

În Israel s-a înregistrat recent o epidemie de rujeolă, situaţie pentru care autorităţile consideră responsabile persoanele ce refuză vaccinarea lor şi a copiilor lor din motive ideologice sau de altă natură.

COMMENTS

DISQUS: 0