Paula Seling și Ion Paladi ne colindă de Crăciun! Artiștii lansează prima lor colaborare muzicală

Paula Seling și Ion Paladi ne colindă de Crăciun! Artiștii lansează prima lor colaborare muzicală

În luna cadourilor, Paula Seling și Ion Paladi vor să ofere publicului cel mai frumos dar. Ne aduc tuturor magia sărbătorilor în case, prin prima lor colaborare: un colind de Crăciun, pe care-l lansează la început de decembrie, ca să avem timp să ne bucurăm de el și atunci când oferim surprizele de Moș Nicolae, și atunci când împodobim bradul, și atunci când îl așteptăm pe Moș Crăciun.

 

„ZIUA-I MARE, SEARA-I SFÂNTĂ”, COLIND DE SUFLET ALĂTURI DE ORCHESTRA „LĂUTARII”

„Ziua-i mare, seara-i sfântă” se numește colindul, care ne îndeamnă să fim mai buni, mai optimiști, mai cumpătați și care ne învață să ne bucurăm simplu, întocmai ca în copilărie, de această perioadă atât de importantă pentru suflet: nașterea Domnului. Vocile Paulei Seling și a lui Ion Paladi sunt acompaniate de o orchestră cu peste cinci decenii de istorie în muzică: Orchestra Națională „Lăutarii”, condusă de maestrul Nicolae Botgros, alături de care ambii interpreți au cântat de-a lungul carierelor, în spectacole din țară, și din afara ei.

Proiectul de față este cu adevărat special pentru Paula Seling și pentru Ion Paladi, ambii declarând că se simt fericiți și onorați să colinde împreună publicul. Dincolo de frumoasa prietenie care îi leagă, amândoi obișnuiesc de ani întregi să își încânte fanii cu astfel de piese, la ceas de sărbătoare. În plus, prin colaborarea lor mult așteptată realizează, în luna miracolelor, unirea… prin muzică a României cu Republica Moldova, pentru că sunt reprezentanți de seamă ai industriei artistice din cele două țări.

Videoclipul colindului, care îi prezintă pe artiști în mândre straie populare, va fi lansat pe data de 4 decembrie 2021, pe canalele de YouTube și de Facebook ale lui Ion Paladi. Piesa, de o rezonanță aparte în această perioadă magică, face parte dintr-o serie de proiecte de sărbători promise de artist fanilor: „Pentru că sunteți ai noștri – incontestabili, siguri, fideli și pentru că avem suficiente motive să vă mulțumim pentru prietenia și atitudinea binevoitoare pe care le aveți față de mine și față de familia mea, vreau să vă mulțumesc și să vă fiu și eu aproape, mai cu seamă acum, în perioada Sfintelor Sărbători de Crăciun.”

De muzica piesei s-a ocupat Ion Paladi, împreună cu Corneliu Botgros, nașul său, iar de text, Mariana Honceru, care, din păcate, în acest an ne-a părăsit, dar care a pus pe hârtie și celebrele cântece „Dorul Basarabiei”, „Măicuța-i cântec și iubire”, „La frați nu se pun hotare” și multe alte șlagăre.

 

PAULA SELING ȘI ION PALADI, ANGRENAȚI ÎNTR-UN PROIECT… DULCE

Nu doar muzica îi aduce în același loc pe Paula Seling și pe Ion Paladi. Cei doi artiști dedică timp și pasiune unui alt proiect de suflet: sunt imaginea brand-ului Dulcinella, cel mai mare lanț de cofetării artizanale de peste Prut, care a inaugurat zeci de locații și în România. În vreme ce Ion Paladi promovează dulciurile tradiționale de peste Prut, Paula Seling le face cunoscute pe rețelele ei de socializare pe cele Raw-Vegane.

 

PAULA SELING, O INSPIRAȚIE PENTRU MULȚI ARTIȘTI

Paula Seling este, fără doar și poate, una dintre cele mai îndrăgite soliste din România. La vârsta de doar șase ani, artista a început să studieze pianul, un instrument care avea să o ajute mai târziu în carieră. Câștigarea în 1997 a trofeului de la Festivalul Mamaia a dat startul succesului ei.

Printre cele mai importante momente din carieră se numără dubla participare la concursul Eurovision, în 2010, și în 2014. Duetele alături de Ovi au adus României locurile trei și douăsprezece.

Paula Seling a cântat alături de Al Bano, Anita Doth, Tony Hawks, dar și în deschiderea concertelor din România ale artiștilor Michael Bolton și Beyonce.

 

ION PALADI, ÎNDRĂGOSTIT DE MUZICĂ DE LA 11 ANI

Originar din Sîngerei, Republica Moldova, Ion Paladi este unul dintre cei mai cunoscuți artiști populari de peste Prut. A început să cânte odată cu vârsta de 11 ani, atunci când își înșoțea tatăl la diverse evenimente. În 2004 a început să cocheteze cu muzica etno, iar în 2007 a dat startul frumoasei colaborări cu faimoasa Orchestră „Lăutarii” și tot atunci a imprimat și primul său album, „Bine-i șade mesei mele.”

În 2009, Ion Paladi a fost numit „Artist emerit”, fiind decorat de președintele Republicii Moldova de la acea vreme, Vladimir Voronin. Astăzi, piesele interpretului de muzică populară adună milioane sau zeci de milioane de vizualizări pe YouTube, acolo unde are 200 de mii de abonați. Periodic, Ion Paladi merge în concerte, peste graniță unde le cântă conaționalilor săi plecați în străinătate.

 

COMMENTS

DISQUS: 0