Plaja lui DiCaprio se închide definitiv

Plaja lui DiCaprio se închide definitiv

384 de morţi şi sute de răniţi, bilanțul seismului urmat de tsunami din Indonezia
Un Ferrari din 1962, vândut pentru suma record de 48,4 milioane $
Se redeschide CinePark, cinematograful în aer liber
Valentina Ionescu transformare incredibila dupa divort!
Selfie-ul poate declanşa tulburări de comportament

Plaja secretă din filmul „The Beach” cu Leonardo DiCaprio s-a închis definitiv pe o perioadă nedeterminată. Autorităţile locale au anunţat că vor să închidă temporar paradisul din Golful Maya, de pe insula thailandeză Ko Phi Phi Leh, încă de acum 5 luni. Însă situaţia biodiversităţii din zonă s-a agravat şi s-au luat măsuri drastice. Aici veneau de aproape 20 de ani câte 5.000 de oameni în fiecare zi.

Acum, Golful Maya de pe insula Ko Phi Phi Leh intră în refacere după ce fauna şi biodiversitatea din zonă au fost grav afectate de prezenţa constantă a omului în regiune. Plaja a devenit celebră la nivel mondial după lansarea filmului „The Beach” cu Leonardo DiCaprio, în anul 2000, dar prezenţa omului în regiune a afectat reciful de corali.

Reciful de corali e distrus în proporție de 80 %

Numărul turiştilor s-a redus simţitor începând cu 1 iunie, când decizia autorităţilor a intrat în vigoare pe o durată de patru luni. Însă reciful este distrus în proporţie de 80%, aşa că cercetătorii au insistat ca golful să rămână închis pe o perioadă nedeterminată pentru a-i putea permite să se refacă. Pe de altă parte, din regiune au dispărut ţestoasele care obişnuiau să-şi depună aici ouăle şi specii rare de peşti de recif care venea aici pentru a se împerechea. „Este cea mai bună soluţie pentru reabilitarea zonei. Dacă nu îi oferim timp suficient, natura va pierde în acest război”, s-a arătat într-un comunicat remis publicităţii de autorităţile thailandeze. Paguba estimativă a închiderii plajei este de peste 12 milioane de dolari pe an, dar localnicii sunt dispuşi să şi-o asume pentru a salva acest paradis exotic.

COMMENTS

DISQUS: 0