Primii pași pentru o siluetă de invidiat!

Primii pași pentru o siluetă de invidiat!

Nu prea există alimente magice pentru pierderea în greutate! O soluție există, trebuie sa o iei pas cu pas și să respecți următoarele sfaturi care te vor aduce din ce în ce mai aproape de obiectivul tău în lupta cu kilogramele în plus. Totul trebuie îmbinat! Alături de alimentație, trebuie să se regăsească mișcarea fizică, odihna și la toate aceste eforturi trebuie să adăugăm starea de bine, răbdarea, calmul și nu în ultimul rând, încrederea!

Aflăm de la terapeutul Camen Barcan care sunt pașii pentru dobândirea unei siluete de invidiat!

 1. Acordă-ți timp!

,,Orice dietă ai alege sau orice schimbări ai face, acordă-ți răgazul de a-ți perfecționa calitățile de a găti și a planifica și permite-i timpului să treacă înainte să te aștepți să vezi niște rezultate. Făcând pași mici și având rabdare, sigur vei ajunge acolo unde îți dorești.”

 1. Fă doar acele schimbări cu care știi că poți trăi pentru totdeauna!

,,Un motiv pentru care dietele dau greș este faptul că oamenii fac schimbări radicale care nu sunt sustenabile pe termen lung. Nu există dietă pe planetă care să nu fi funcționat pentru minim o persoană. Întrebarea pe care trebuie să ți-o pui atunci când te gândești ce dietă să alegi sau ce schimbari să faci este: îmi place destul de mult pentru a putea continua să traiesc în felul ăsta?”

 1. Fă planuri!

,,Poate părea de modă veche să îți petreci duminica împachetând mâncare sau făcând un plan al meselor și liste de cumpărături, dar este un lucru bun. Necesită mai mult timp decât a apuca la repezeala ceva din frigider, dar merită.”

 1. Nu-ți pierde speranța. Ai încredere in tine!

,,Lipsa de încredere în propria judecată te va face să te temi de schimbare. Nu te încrezi suficient în puterile proprii, atunci când te afli într-o situație nouă, întrucât ești obligat să te bazezi pe propria-ți rațiune. Sentimentul trăit constituie ceea ce ești tu cu adevărat. Să recunoști cine ești cu adevărat și care ți-au fost greșelile din trecut, dorind în același timp să fie acceptate, constituie unele dintre cele mai dificile lucruri cu care se confruntă oamenii. Măsura în care ești capabil să speri atunci când te confrunți cu probleme grave definește un etalon al înțelepciunii tale.

Să fii înfrânt nu este o opțiune, de aceea singura soluție este să îți schimbi modul de gândire, implicit stilul de viață. Este alegerea perfectă! Ai încredere în tine!”

,,Până la acest moment discuția s-a concentrat în special asupra atitudinii noastre, atunci când un obstacol se ivește brusc în fața acțiunilor noastre. Haideți să discutăm și despre ce puteți să faceți din punct de vedere alimentar!”-Carmen Barcan

 1. Ia micul dejun în fiecare zi!

,,A sări peste micul dejun pentru a consuma cât mai puține calorii în timpul zilei pare a fi o idee bună la prima vedere, dar este una dintre cele mai mari greșeli pe care le putem face. Săritul peste micul dejun poate să îți încetinească metabolismul, acesta ajungând să ardă mai puține calorii la final, iar senzația de foame te poate face să mănânci și mai mult în timpul zilei.”

 1. Mănâncă legume la fiecare masă!

,,Mâncatul legumelor este unul dintre cele mai bune moduri de a scăpa de kilogramele în plus. Legumele sunt sărace în calorii și bogate în fibre, de aceea îți tin de foame un timp indelungat si te obliga sa consumi mai putine calorii pe zi. Poți mânca legume inclusiv la micul dejun, o bună variantă fiind smoothie-ul din legume proaspete.”

 1. Mănâncă o salată mare în loc de o masă consistentă!

,,Nu numai că îți vei lua porția de legume și fibre necesare zilnice, dar te vei simți mai ușoară și mai plină de energie după.”

 1. Fă mișcare!

,,Obișnuiește-te să faci mișcare în fiecare zi. În 5 zile din 7 ar trebui să adopți un program de mișcare care include cardio și exerciții de forță. Iar în cele doua zile rămase poți face yoga sau să ieși la o plimbare seara.”

 1. Renunță la zahar!

,,Recomand renunțarea la zahăr în mod gradual. Un mod de a evita zahărul este să folosești fructele ca îndulcitor, le poți pune, de exemplu, într-o prăjitură făcută în casă cu ingrediente naturale.”

 1. Bea apă mai des!

,,Încearcă să renunți la sucuri și să bei numai apă plată. Cu cât consumi mai multă apă, cu atât vei fi mai hidratată și te vei simți mai energică pe tot parcursul zilei. Pe deasupra, apa își va face pielea să strălucească. Dacă nu poți bea doar apă plată, atunci poți adăuga fructe proaspete pentru aromă.”

 1. Ia o gustare după amiază!

,,Ceea ce îi face pe cei mai mulți oameni să se abată de la dietă este foamea de la ora 4 dupa amiază, când poftele sunt mai intense și îi fac să cedeze mâncărurilor nesănătoase. Ține-ți foamea sub control cu o mică gustare de după amiază, cum ar fi un măr, un iaurt sau fructe de pădure. Și nu îți face griji că îți vei strica pofta pentru cină – ideea e să nu îți mai fie foame doar atât cât să faci alegeri sănătoase.”

,,De mâine vreau să vă aud: Astăzi am făcut DOAR alegeri sănătoase și mă simt excelent!”

 

COMMENTS

DISQUS: 0