Proces intentat Apple pentru că ar fi minţit cu noile iPhone-urilor

Proces intentat Apple pentru că ar fi minţit cu noile iPhone-urilor

Compania Apple este chemată în faţa instanţei într-un proces în care este acuzată că şi-a indus intenţionat în eroare clienţii minţind sau ascunzând anumite detalii despre ecranele noilor modele de iPhone.

În centrul procesului este ecranul OLED al modelelor iPhone XS şi iPhone XS Max, mai precis „bretonul”, rezoluţia şi dimensiunea efectivă a acestuia, potrivit News.ro. Apple este acuzată că foloseşte pentru promovarea celor două modele imagini care ascund „bretonul” prin setarea unui wallpaper negru şi că astfel clienţii ar fi păcăliţi să creadă că ecranul s-ar întinde până la rama superioară a dispozitivului.

Avocatul reclamantului Courtney Davis spune Apple a fost păcălită să creadă că noile iPhone-uri nu au breton deoarece atât Apple cât şi alţi comercianţi folosesc imaginile de produs oficiale, care ascund bretonul.

Nici diagonala nu este cea reală

Pe lista de acuzaţii se mai găseşte faptul că Apple ar fi minţit în legătură cu diagonala reală a ecranului. Acesta nu ar avea 5,8 inch, cât pretinde Apple, ci ar măsura în realitate 5,6865 inch.

În plus, acuzatorul spune că rezoluţia reală a ecranului este 2195 x 1125 pixeli, cu 10% mai mică decât pretinde Apple.

COMMENTS

DISQUS: 0