Reacția Olandezilor după Tragerea la Sorți: România Olanda în Optimi la EURO 2024

Reacția Olandezilor după Tragerea la Sorți: România Olanda în Optimi la EURO 2024

România s-a calificat în optimile de finală de la EURO 2024 de pe prima poziție a Grupei E și urmează să se dueleze cu Olanda pentru un loc printre cele mai bune opt echipe ale Europei. Romania Olanda se va juca in 02.07.2024.

România în Optimi: Meci Crucial cu Olanda

România și-a început parcursul la EURO 2024 cu o victorie entuziasmantă împotriva Ucrainei, scor 3-0, pe stadionul din Munchen. Acum, „Tricolorii” se pregătesc să înfrunte „Portocala Mecanică” într-un meci decisiv, programat pentru data de 2 iulie, la ora 19:00, tot pe stadionul din Munchen.

Presa Olandeză: Surpriza Plăcută a României

Jurnaliștii olandezi nu se așteptau ca România să câștige Grupa E și să întâlnească Olanda în optimile Campionatului European. De Telegraaf, unul dintre cele mai importante ziare din Olanda, a remarcat că România a devenit „surprinzătoarea câștigătoare a Grupei E”.

„Țara est-europeană a devenit surprinzătoarea câștigătoare a Grupei E. Toate cele patru echipe au avut câte patru puncte, dar românii au ajuns pe primul loc. Au câștigat cu 3-0 împotriva Ucrainei și, prin urmare, au marcat în total cu un gol mai mult decât Belgia”, au notat jurnaliștii olandezi.

Olanda: Performanță Slabă în Grupa D

„Portocala Mecanică” a încheiat pe locul trei în Grupa D, cu o singură victorie, 2-1 împotriva Poloniei. Echipa lui Ronald Koeman a remizat cu Franța, 0-0, și a pierdut cu Austria, 2-3. Aceste rezultate au plasat Olanda într-o poziție dificilă pentru optimi.

Istoria Fotbalului Românesc: O Rememorare a Gloriei

Jurnaliștii olandezi au reamintit de perioada de glorie a fotbalului românesc din anii 80-90, menționând jucători legendari precum Marius Lăcătuș, Dorinel Munteanu și Gheorghe Hagi. De asemenea, au făcut referire la Ianis Hagi, fiul legendarului Gheorghe Hagi, prezent în lotul actual al României.

„Victoria în grupă le-a adus o bucurie imensă est-europenilor, care au avansat în sferturile de finală la Cupa Mondială din 1994 și la EURO 2000, dar nu au realizat prea multe în ultimii ani. România lipsește de la Cupa Mondială din 1998, iar victoria în fața Ucrainei a fost prima de la turneul final al Campionatului European din 2000 încoace”, au adăugat jurnaliștii olandezi.

Următorul Pas pentru „Tricolori”

Dacă România reușește să învingă Olanda, următorul adversar va fi câștigătorul dintre Austria și Turcia. Pe aceeași jumătate de tablou, se mai află meciurile Anglia – Slovacia și Elveția – Italia. O eventuală calificare în semifinale ar aduce României un meci împotriva uneia dintre aceste patru echipe.

România se află acum într-o poziție privilegiată, având șansa de a continua parcursul impresionant la EURO 2024. Cu un moral ridicat și susținerea ferventă a fanilor, „Tricolorii” sunt pregătiți să dea totul pe teren în meciul crucial cu Olanda.

COMMENTS

DISQUS: 0