Risc de incendii de vegetație în Croația și Grecia

Risc de incendii de vegetație în Croația și Grecia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis mai multe atenţionări de călătorie, în destinații frecventate de români. Una dintre ele vizează Croaţia, unde este risc de apariţie a unor incendii de vegetaţie în zona de coastă. O altă atenţionare de călătorie a fost emisă pentru Grecia, unde se menţine riscul ridicat de incendii, din cauza temperaturilor ridicate şi a vântului, în mai multe regiuni.

MAE anunţă că, în Republica Croaţia, autorităţile locale atrag atenţia asupra existenţei unui risc de incendii de vegetaţie, începând din 1 iulie, pentru zona de coastă a ţării, în regiunile Istria, Primorje şi Dalmaţia.

Ce regiuni din Grecia sunt vizate de incendii

În Republica Elenă, există în continuare un risc ridicat de incendiu de pădure (grad 4, pe o scară de la 1 la 5), pe fondul temperaturilor ridicate şi a intensificării vântului, pentru regiunile: Peninsula Attica; Viotia; Korinthia; Achaia; Ileia; Messinia; Lakonia; Argolida; Insula Skyros; Insula Lesvos; Insula Chios.

Tot MAE informează că în Republica Serbia, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, au fost emise Coduri portocaliu şi roşu pentru caniculă.

COMMENTS

DISQUS: 0