Risc de incendii de vegetație în Croația și Grecia

Risc de incendii de vegetație în Croația și Grecia

Şase destinaţii turistice ideale pentru luna octombrie
Incendiu de vegetație în insula Samos din Grecia
Care sunt cele mai curate orașe din Europa
Vine Pastele, unde petrecem?
Muzeul Luvru, închis din cauza grevei angajaților

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis mai multe atenţionări de călătorie, în destinații frecventate de români. Una dintre ele vizează Croaţia, unde este risc de apariţie a unor incendii de vegetaţie în zona de coastă. O altă atenţionare de călătorie a fost emisă pentru Grecia, unde se menţine riscul ridicat de incendii, din cauza temperaturilor ridicate şi a vântului, în mai multe regiuni.

MAE anunţă că, în Republica Croaţia, autorităţile locale atrag atenţia asupra existenţei unui risc de incendii de vegetaţie, începând din 1 iulie, pentru zona de coastă a ţării, în regiunile Istria, Primorje şi Dalmaţia.

Ce regiuni din Grecia sunt vizate de incendii

În Republica Elenă, există în continuare un risc ridicat de incendiu de pădure (grad 4, pe o scară de la 1 la 5), pe fondul temperaturilor ridicate şi a intensificării vântului, pentru regiunile: Peninsula Attica; Viotia; Korinthia; Achaia; Ileia; Messinia; Lakonia; Argolida; Insula Skyros; Insula Lesvos; Insula Chios.

Tot MAE informează că în Republica Serbia, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, au fost emise Coduri portocaliu şi roşu pentru caniculă.

COMMENTS

DISQUS: 0