Risc ridicat de incendii pe insula Rhodos

Risc ridicat de incendii pe insula Rhodos

Atentionare de călătorie Elveţia
Un ceas de buzunar, vândut la Londra pentru o sumă record
S-a inventat casca pentru vise plăcute
Dumnezeu vs Stiinta: Conversatie intre un profesor ateist si un student genial
Emmy Awards 2016

Toată vara Grecia a stat sub semnul incendiilor de vegetație și nici în septembrie acest risc nu a dispărut. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în această țară că Secretariatul General de Protecţie Civilă local avertizează că se menţine alerta de incendiu (nivel 4, pe o scara de la 1 la 5), începând cu data de 10 septembrie, doar pentru pentru insula Rhodos.

MAE a transmis, luni, o atenţionare de călătorie potrivit căreia, în insula Rhodos din Grecia se menţine ridicat riscul producerii de incendii. Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879, +302106728875 şi cel al Consulatului General la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Unde pot cere românii ajutor

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

COMMENTS

DISQUS: 0