Romanița Iovan, parastas de 4 ani pentru fostul soț în Munții Apuseni

Romanița Iovan, parastas de 4 ani pentru fostul soț în Munții Apuseni

Nu trece an de la tragedia aviatică din 2014 ca pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion să nu fie pomeniți. Creatoarea de modă Romaniţa Iovan a urcat pe munte weekendul trecut pentru a şasea oară, pentru a-l comemora pe fostul ei soţ. Deşi stratul de zăpadă spre vârful Petreasa măsoară aproape un metru, vedeta a ajuns la locul accidentului cu orice risc.

Ceremonia religioasă şi masa au loc sus pe munte, chiar la locul tragediei, unde stratul de zăpadă depus este consistent. Pregătirile pentru evenimenitul comemorativ în comuna Horea au început încă de joi, 18 ianuarie, când localnicii din comună au intervenit cu utilaje pentru curăţarea drumului până pe vârful Petreasa. În locul în care a avut loc accidentul aviatic, acum 4 ani, moţii din Apuseni au făcut un adevărat altar, plin de flori, poze şi icoane.

La parastasul de patru ani, organizat, în memoria lui Adrian Iovan şi a Aurei Ion au participat sătenii din Horea şi satele învecinate. Ei au ajutat și în 2014 echipele de căutare şi au participat la salvarea răniţilor din epava avionului.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa într-o zonă accidentată, după ce s-au prăbuşit de la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba. În accident au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sfânta Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor. Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

 

COMMENTS

DISQUS: 0