S-a inventat „airbag-ul” pentru smartphone

S-a inventat „airbag-ul” pentru smartphone

Dacă până acum telefonul vostru a suferit accidente și a avut nevoie de reparații, ba chiar de înlocuire, a venit momentul să nu mai transpirați la fiecare moment de neatenție. Un student german a creat o carcasă care foloseşte un sistem ingenios, similar airbag-urilor, pentru a proteja telefoanele care cad de la înălţime.

Studentul inventator studiază ingineria

Inventatorul se numeşte Philip Frenzel şi este un student german la inginerie. Acesta speră să transforme cât mai curând prototipul actual într-un produs final. Frenzel a creat o carcasă care depistează căderile de la înălţime şi extinde automat 8 picioare metalice care au rolul de prelua şocul contactului cu pământului. În fiecare colţ al telefonului există câte două picioare, fiecare dintre acestea protejând una din cele două părţi ale dispozitivului. În mod normal, aceste picioare se ascund în carcasă, ieşind să protejeze device-ul doar în momentul în care primesc comandă de la senzori.

Invenția, premiată de nemți

Philip Frenzel a fost premiat pentru această invenţie de Societatea Germană de Mecatronică. Mecatronica este o disciplină care combină atribute de mecanică, electronică şi informatică. Frenzel urmează să lanseze un proiect pe site-ul Kickstarter, prin care să strângă fonduri pentru producerea pe scară largă a carcasei cu airbag-uri pentru telefoane.

COMMENTS

DISQUS: 0