S-au inventat farfuriile comestibile

S-au inventat farfuriile comestibile

Un taxi zburător, testat cu succes în Germania

Putem spune că am scăpat de corvoava spălării vaseloe. Biotrem este prima companie din lume care produce farfurii de unică folosință comestibile. Sunt soluția perfectă pentru diminuarea gunoaielor rezultate din ambalaje sau recipiente și dacă nu-ți place să speli vase poți fi într-un real avantaj.

Imaginează-ți câtă risipă de farfurii și de tacâmuri de unică folosință se produce în urma unei petreceri sau a unui eveniment cu mulți invitați. Toate vasele din plastic sau carton sunt aruncate, iar dacă nu sunt reciclate, vor ajunge cel mai probabil în natură.

 Biotrem, o companie din Polonia, vrea să rezolve această problemă așa că produce farfurii  pe care le poți mânca imediat ce termini felurile de mâncare ce le conțin. De ce să le arunci și să faci risipă, când poți să le mănânci și sunt și nutritive. Acestea sunt făcute din tărâțe de grâu. Vasele iau forma farfuriilor prin presare la cald, în matrițe speciale. Timpul de execuție nu este, însă, prea scurt. E nevoie de 2,5 minute pentru a realiza numai o singură farfurie.

Sunt crocante și rezistente, iar cea mai tare caracteristică este că sunt biodegradabile (cu adevărat). Chiar dacă nu vrei să le mănânci și le arunci la întâmplare, au nevoie de doar 30 de zile pentru a se descompune complet și nu afectează mediul înconjurător.

Din păcate, în România nu au ajuns.

COMMENTS

DISQUS: 0