Săptămâna modei de la Milano. Clasic la Ferragamo, etnic pentru Cavalli

Săptămâna modei de la Milano. Clasic la Ferragamo, etnic pentru Cavalli

Roberto Cavalli a prezentat sâmbătă o colecţie inspirată de deşerturile din Africa de Nord, în timp ce Salvatore Ferragamo a rămas la chic şi clasic. Casa de modă Missoni a adus stilul romantic în cea de-a patra zi a Săptămânii Modei de la Milano, scrie AFP.

Condusă de englezul Paul Surridge, casa Roberto Cavalli a defilat în acord cu tema sa, într-o atmosferă toridă.

„Am făcut recent o călătorie cu echipa în Maroc, la capătul căreia mi-am dorit să combin tradiţia ornamentării, un element important în vocabularul casei Cavalli, cu cea a artizanilor din Maroc”, a explicat pentru AFP creatorul în culisele prezentării.

S-au regăsit în colecţie paiete marocane, veste, pantaloni scurţi şi broderii rafinate pentru ţinutele de seară. Manechinele au îmbracat rochii scurte sau lungi până deasupra pantofilor. Motivul animalier, printre preferate la Roberto Cavalli, a fost prezent dar atenuat, adesea ton pe ton sau din contră îmbunătăţit prin culoare.

Salvatore Ferragamo, pantofi deosebiți

Mai sobru, Salvatore Ferragamo şi-a primit invitaţii în sediul Bursei de la Milano. Celebrul creator de pantofi, brand înfiinţat la Florenţa în 1928, care le-a încălţat pe Marylin Monroe, Greta Garbo şi Audrey Hepburn, a devenit o valoare sigură a stilului prêt-à-porter italian.

Şi creatorii săi Paul Andrew şi Guillaume Meilland au pătruns în arhivele casei, îmbogăţită cu peste 15.000 de pantofi, pentru a se inspira şi a concepe colecţiile lor.

Colecția Salvatore Ferragamo

Prezentarea a cuprins sandalele cu pană, inspirate de cele japoneze, pantofi cu tocuri sculpturale influenţate de opera lui Brâncuşi, pantofi din piele împleită.

Formele vestelor, ale pantalonilor au fost împrumutate din universul vestimentar al muncitorilor şi au contrastat cu luxul materialelor: satin, piele preţioasă, organza şi in. Culorile vii – smarald, albastru de Caraibe, violet, portocaliu ars şi roşu aprins – au punctat o paletă neutră cu kaki şi alb.

Missoni, colecție romantică

Casa Missoni a sărbătorit sâmbătă seară 65 de ani în spaţiile futuriste ale Centrului Congreselor. A fost fondată de Ottavio Missoni şi Rosita Jelmini la Varese, devenind un adevărat imperiu.

Cele trei generaţii care conduc Missoni au urcat pe scenă la finalul prezentării. Pe muzica interpretată live, Missoni a dezvăluit o colecţie romantică, culoarea dominantă fiind verde în toate nuanţele sale. „Totul are un aer simplu dar tricotatul este de fapt foarte complex”, a comentat Angela Missoni.

COMMENTS

DISQUS: 0