„Satisfacția pacientelor mele este cu adevărat răsplata mea!” Interviu cu doctorul chirurg estetician Călin Doboș

„Satisfacția pacientelor mele este cu adevărat răsplata mea!” Interviu cu doctorul chirurg estetician Călin Doboș

 

Călin Doboș este,  cel mai cunoscut și mai apreciat chirurg estetician din România  reprezintă o inspirație pentru majoritatea celor care vor să facă parte din, sau se află deja în domeniul chirurgiei estetice. Astazi, doctorul chirurg estetician ne povestește despre cum a luat naștere acest vis, despre începuturile lui în domeniul frumuseții și despre cum a fost educat de părinți să-și trateze pasiunea cu respect.

   

  1.   Cum s-a născut pasiunea pentru chirurgie estetică?

„Lucrurile au venit de la sine, nu pot spune că am căutat acest lucru. Mai apoi am continuat pregătirea luând decizia de a merge pe această linie și am investit tot ce se putea investi în pregătire profesională. Am început să fac intervenții de chirurgie plastică reparatorie prin anii ’93 – ‘94, vreme la care nu se cerea chirurgie estetică, însă în următorii ani au început să apară persoane care-și doreau ca rezultatele să fie din ce în ce mai discrete. Ulterior am început să utilizez niște lasere chirurgicale, iar pacientele au cerut și tratamente cu un profil orientat spre frumusețe, apoi, au început să ceară injectări. Uite așa, prin ’98 – ’99, am început să fac injectări.”

 

  1. In ce moment al vieții ați luat decizia acestei profesii?

„Cred că undeva prin anii ’98 – ’99, odată cu momentul în care am început să fac injectări de botox, acid hialuronic, mici intervenții ale pleoapelor, urechilor – atunci pot spune că am luat decizia de a merge pe acest drum.”

  1. Cine v-a inspirat din lumea chirurgiei estetice?

„În chirurgia estetică am căutat să mă formez și am luat cursuri cu cei mai cunoscuți doctori pe plan internațional din momentul respectiv și, la un moment dat, am și ajuns să stau la masă cu ei și să fiu și eu unul din trainerii din acest domeniu.”

  1. Care a fost cea mai mare frică atunci când ați început sa practicați chirurgia estetică?

„Cred că dacă ai frică, nu mai faci nimic! Trebuie să mergi înainte!”

 

  1. Cum a fost atunci când ați efectuat prima intervenție de implant mamar?

„Prima intervenție de implant mamar… Am făcut-o cu așa de mult timp în urmă în cât nu-mi mai amintesc exact. Cred că sunt 20 de ani, dacă nu mai mult. Prima dată am văzut cum se face, apoi, la un curs am privit introducerea unui implant iar pe al doilea l-am introdus chiar eu și așa a început totul. Pot spune că trecerea a fost progresivă, lină și nu am realizat. Pur și simplu am făcut-o.”

 

  1. Care este motto-ul dumneavoastră?

„Nu am un motto anume, dar am fost crescut de părinți cu dorința de a-mi face datoria cât mai bine acolo unde muncesc și îmi doresc să duc asta mai departe.”

 

  1. Ce vă place cel mai mult la această profesie?

„Satisfacția vine din satisfacția celui pe care l-ai ajutat să evolueze sau să arate mai bine – în cazul meu. Satisfacția pacientelor este cu adevărat răsplata mea.”

 

  1. Cum v-ați descrie?

„De fel sunt un om vesel, chiar dacă viața îți mai taie din zâmbet din când în când. Încerc să mă păstrez optimist! Cred că asta este important!”

 

Doctorul chirurg estetician Călin Doboș este un exemplu pentru majoritatea celor care își doresc să meargă pe acest drum pentru faptul că, indiferent de ce obstacole a întâmpinat de-a lungul timpului, a reușit să-și recapete forța și optimismul și să continue să facă ce și-a dorit, ajutând foarte mulți oameni să-și recapete încrederea în sine.

COMMENTS

DISQUS: 0