Și bărbații… au cearcăne câteodată, nu-i așa? Semne care pot trăda probleme de sănătate, dar și cum puteți scăpa de petele cenuşii de sub ochi

Și bărbații… au cearcăne câteodată, nu-i așa?  Semne care pot trăda probleme de sănătate, dar și cum puteți scăpa de petele cenuşii de sub ochi

O noapte nedormită ori prea multe ore petrecute la serviciu, în stres, sunt suficiente pentru a duce la formarea cearcănelor, o problemă trecătoare pentru unii, permanentă şi deranjantă, pentru alţii. Cearcănele, petele întunecate de sub ochi, sunt la fel de supărătoare pentru femei, cum sunt şi pentru bărbaţi.

Alin Bortolini, medic specialist în chirurgie plastică şi estetică şi fondatorul conceptului de frumuseţe integrată, Be Perfect, ne explică de ce este esenţial să înţelegem, înainte de toate, cauzele care duc la formarea cearcănelor, dar şi care este tratamentul revoluţionar, descoperit în medicina frumuseţii.

 

CEARCĂNELE,

UN SEMN CĂ LUCRURILE NU FUNCŢIONEAZĂ CORECT

 

„Cearcanele sunt o afecţiune uşor de observat. La bărbaţi pot apărea la orice vârstă, chiar şi în adolescenţă, deşi sunt mai frecvente în rândul persoanelor vârstnice.” –Alin Bortolini, specialist în chirurgie plastică şi estetică

 

Cele mai frecvente cazuri sunt provocate tocmai de pierderea fermităţii pielii,  odată cu înaintarea în vârstă. Pe lângă acest lucru, cearcănele pot fi şi o moştenire… nedorită de familie.

 

„Ţesutul adipos se diminuează, ceea ce duce la pierderea volumului, iar zona infraorbitală devine adâncită, pigmentată, ceea ce creează un aspect trist, obosit, îmbătrânit. –Alin Bortolini, specialist în chirurgie plastică şi estetică

 

Dincolo de aspectul fizic este vorba despre problemele de ordin intern. Medicul Alin Bortolini trage un semnal de alarmă: trebuie să fim atenţi la semnalele pe care ni le dă propriul corp, atunci când vedem o modificare la exterior. Este posibil ca cearcănele să trădeze, în anumite cazuri, că ceva, în organism, nu funcţionează corect.

Ştiaţi că o alergie ori sinuzita pot duce la apariţia cearcănelor? Cum? Scărpinatul la ochi, din cauza mâncărimilor, face pielea din jurul ochilor să capete o nuanţă mai închisă. De asemenea, eczemele pot, la rândul lor, să irite şi să inflameze ochii.

Chiar şi atunci când nu aveţi un regim alimentar echilibrat, puteţi să vă alegeţi cu cearcăne – lipsa fierului, a vitaminei B12, a vitaminei K şi a acidului folic duc la formarea petelor întunecate de sub ochi. Problemele tiroidei conduc şi ele către acelaşi rezultat. Există şi cazuri când putem elimina din rutina zilnică factori care duc la crearea cearcănelor: ţigările, alcoolul, dar şi cofeina.

 

 

 

CULOAREA CEARCĂNELOR, UN INDICIU ÎN PLUS

Există nenumăraţi specialişti care cred că şi culoarea cearcănelor spune ceva despre noi: o nuanţă cenuşie ar indica o anemie sau o afecţiune legată de stres şi de oboseală, o nuanţă extrem de închisă, apropiată de negru, o proastă funcţionare a colonului. O culoare mai apropiată de violet vorbeşte despre afecţiuni ale sistemului circulator. Cearcănele albastre trădează afecţiuni pulmonare, în vreme ce cele roşiatice, hipertensiune, spun experţii.

 

 

ACIDUL HIALURONIC, INAMICUL CEARCĂNELOR

 

Cosmetica medicală ne permite astăzi să spunem adio cearcănelor, simplu şi uşor. Esenţial este să facem primul pas: o consultaţie la clinica Be Perfect, pentru a descoperi cauzele, dar şi tratamentele potrivite, în funcţie de nevoi. Alin Bortolini ne vorbeşte în rândurile următoare despre cel pe bază de acid hialuronic, unul dintre cele mai bune tratamente, care refac volumul, conferă luminozitate zonei de sub ochi şi o revitalizează: „Teosyal Redensity II Pure Sense este primul şi unicul produs care conţine acid hialuronic special creat pentru zona delicată a cearcanelor şi un complex de antioxidanţi, vitamine, minerale şi aminoacizi, pentru o îmbunătăţire de durată a aspectului pielii.”

Este nevoie doar de o cantitate mică de acid hialuronic, pentru efecte maxime, vizibile imediat. Formula este special concepută pentru zona delicată din jurul ochilor.

„Tratamentul nu este dureros, se foloseşte o cremă anestezică pentru amorţirea zonei perioculare, iar acidul hialuronic se introduce printr-o canulă foarte fină.” 

La clinica Be Perfect, beneficiaţi de cele mai noi tehnici de injectare utilizate pe plan internaţional, în domeniul estetic. După intervenţie, este foarte posibil să vă confruntaţi cu vânătăi, însă ele sunt perfect normale şi vor dispărea treptat, ne asigură specialiştii.

 

 

TRATAMENTUL ÎMPOTRIVA CEARCĂNELOR, COMBINAT CU ALTE PROCEDURI

 

Dacă vă nemulţumesc şi alte aspecte, trebuie să ştiţi că în cadrul aceleiaşi programări, puteţi combina mai multe tratamente, pentru un efect deosebit:

„Pentru un tratament complet se poate asocia şi treapia PRP pentru îmbunătăţirea aspectului pielii şi toxina botulinică pentru tratamentul ridurilor superficiale de la coada ochiului, aparute atunci cand zâmbim.”

 

Pentru  detalii, aveţi la dispoziţie numărul de telefon: 0767 373 328, adresa de mail: [email protected], dar şi site-ul: https://beperfect.ro/. Informaţii suplimentare puteţi afla şi de pe canalul oficial de YouTube al clinicii, acolo unde puteţi urmări cum decurg diverse intervenţii,  ce cred pacienţii, dar şi ce recomandări există, în funcţie de operaţii:  https://www.youtube.com/c/BePerfectbyDrBortolini

 

            Pe doctorul Alin Bortolini îl găsiţi şi pe reţelele de socializare!

https://www.facebook.com/bortolini.alin

https://www.instagram.com/dr.bortolini/

COMMENTS

DISQUS: 0