Spitalul Madonna Maria Craiova oferă gratuit consultații ginecologice și analize specifice, în luna femeii prin campania ,,Sunt femeie și am grijă de mine!”

Spitalul Madonna Maria Craiova oferă gratuit consultații ginecologice și analize specifice, în luna femeii prin campania ,,Sunt femeie și am grijă de mine!”

Ştiaţi că unele probleme de sănătate nu ne dau semne decât în momentul în care ajung într-un stadiu avansat? Este şi cazul afecţiunilor ginecologice, care trebuie depistate timpuriu, prin controale regulate la medicii specialişti. Doar că, din păcate, prea puţine femei fac acest lucru şi tot prea puţine conştientizează pericolul real la care se expun. Datele arată că una din zece românce nu a trecut pragul medicului ginecolog în ultimul deceniu.

Din grijă pentru sănătatea femeilor si a diagnosticarilor tot mai tardive, cauzate de neprezentarea la timp la medic, în luna dedicată femeilor, Spitalul MaDonna Maria, singurul spital privat de obstetrica-ginecologie din sud-vestul ţării, clasificat şi acreditat de Ministerul Sănătăţii şi de Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate cu cel mai ridicat grad de incredere din Romania, gradul II, oferă în dar pacientelor un… altfel de mărţişor! Este vorba despre o consultatie ginecologica cu recoltare de analize specifice absolut gratuit, realizata de către medicii MaDonna Maria, medici care fac performanţă în domeniul sanitar.

 

 

SUNT FEMEIE ŞI AM GRIJĂ DE MINE

Un control ginecologic de prevenţie salvează vieţi! Este ideea de la care a pornit campania „Sunt femeie şi am grijă de mine”, iniţiată de Spitalului MaDonna Maria din Craiova, în contextul în care chiar şi în 2022 mersul la ginecolog este văzut ca un tabu de foarte multe femei. Programul, care se desfăşoară în întreaga lună martie, are ca scop diagnosticarea precoce a infecţiilor vaginale, în vederea tratării lor la timp.

 

Alexandra Preda, manager al Spitalului MaDonna Maria:“Campania Sunt femeie şi am grijă de mine este una de educare, conştientizare şi diagnosticare. În acest sens, am decis alocarea unui medic specialist de obstetrică-ginecologie care se va ocupa îndeaproape de tot ce înseamnă problemele feminine. Campania se adresează tuturor femeilor, căci vrem să celebrăm femeia în toate formele ei şi la toate vârstele ei, fie că este vorba despre o soţie, despre o mamă sau despre o fiică! Este o campanie unica, pentru care am alocat nemumarate resurse ce tin atat de logistica, de personal medical dedicat dar si de resurse financiare. Imi doresc tare mult ca prin aceasta campanie sa facem femeilor cel mai frumos cadou : sa le reamintim de grija pentru sanatatea lor !”

 

Tot ceea ce trebuie să facă doritoarele este să se programeze telefonic pentru această campanie şi să sosească la spitalul MaDonna Maria cu buletinul, în timpul programului de lucru din ambulatoriu, adică de luni până vineri.

 

Dr. Cristina David, medic specialist obstetrică-ginecologie: Este important să venim la control regulat, nu doar cand avem un dubiu în ceea ce priveşte sănătatea noastră ginecologică, pentru ca pot exista modificari, pornind de la banala candida până la vaginitele bacteriene. De altfel, toate femeile care şi-au început viaţa sexuală ar trebui să îşi facă un consult ginecologic periodic, însoţit de analize specifice, pentru a putea trata, din timp, posibilele leziuni de la nivelul colului uterin si nu numai.”

 

Specialiştii avertizează că şi problemele care iniţial nu par grave se pot croniciza şi pot duce la infertilitate sau chiar la cancer dacă nu primesc tratament adecvat la timp.

 

Alexandra Preda, manager al Spitalului MaDonna Maria:„Cele mai multe dintre noi uităm să ne prezentăm la un control de rutină şi avem tendinţa de a apărea la medic doar atunci când realmente există o problemă. Ne dorim să punem punct acestei concepţii. O femeie trebuie sa se prezinte la ginecolog cel putin o data pe an, indiferent daca acuza anumite simptomatologii sau nu.

 

SUNTEM DIFERITE ŞI AVEM NEVOIE DE TRATAMENTE DIFERITE

Prin campania „Sunt femeie şi am grijă de mine”, Spitalul MaDonna Maria, care este, totodată, şi prima maternitate privată deschisă în Oltenia, vrea să demonteze mituri construite de-a lungul timpului în jurul a ceea ce înseamnă grija faţă de sănătatea femeii. Unul dintre ele este dat de automedicaţie, un obicei extrem de frecvent, care poate să ne provoace foarte mult rău, avertizează specialiştii!

Alexandra Preda, manager al Spitalului MaDonna Maria: Ne este mai uşor să luăm tratamentul prescris prietenei noastre doar ca să nu ajungem la ginecolog? Sau ne este mai simplu să citim in mediile online despre anumite tratamente, din aceeaşi dorinţă de a evita consultaţia la specialist? Un tratament incomplet sau necondus corespunzator de catre un medic specialist poate duce la recidive, poate afecta şi alte ţesuturi sau organe, poate intensifica o problemă aparent banală, poate duce inclusiv la diminuarea calitatii vietii. Fiecare femeie este unică şi merită, prin urmare, tratament personalizat!”

 

INFORMAREA, PRIMUL PAS CĂTRE O VIAŢĂ SĂNĂTOASĂ

Principalul motiv pentru care unele femei evită controlele ginecologice este teama de durere, mai ales dacă nu au mai trecut niciodată pragul unui cabinet de acest tip. Este perfect normal, ne spun specialiştii MaDonna Maria, care ne liniştesc însă.

 

Dr. Cristina David, medic specialist obstetrică-ginecologie: Consultaţia ginecologică nu doare! Atunci când vii la medic, vii fie pentru preventie , fie pentru a trata o infecţie vaginală, care este doar o infecţie vaginală. Nu ţi se pune un diagnostic fara o consultatie in prealabil si o recoltae de analize specifice, nu ţi se întâmplă absolut nimic rău. . Ulterior acestui moment, vom şti exact spre ce tratament să ne îndreptăm, alocat tintit problemei tale, daca aceasta exista.”

 

În plus, în cadrul unui control ginecologic, experţii vă vor furniza toate informaţiile confidenţiale pe care nu le veţi putea găsi niciodată pe Internet. Orice schimbare cu privire la corp, menstruaţie, sexualitate şi sarcină îşi găsesc răspunsul  in cabinetul medicului ginecolog, singurul care poate confirma sau infirma prezenţa unei probleme reale.

Dr. Cristina David, medic specialist obstetrică-ginecologie: „Ştiaţi că peste 78% dintre femei vor avea o floră vaginală dezechilibrată, măcar o dată de-a lungul vieţii? Sau că până la vârsta de 25 de ani, 1 din 3 femei va avea diagnosticată o infecţie la nivelul tractului urinar? Suntem diferite, însă deseori ne putem confrunta cu acelaşi probleme.”

 

AM GRIJĂ DE MINE, MEREU, AN DE AN !

Alexandra Preda, manager al spitalului MaDonna Maria: De cele mai multe ori, după ce aduc pe lume un copil, automat priorităţile se schimbă pentru femei, care  uită de propria lor persoană. Totusi , este bine sa ne amintim mereu că dacă o mamă este sănătoasă, atunci ea va aduce bucurie şi fericire tuturor celor din jur, inclusiv copilului ei.”

 

Experţii de la MaDonna Maria promovează grija faţă de sănătate, indiferent de vârstă şi de moment. La controlul ginecologic puteţi merge oricând dar mai ales în cazurile în care apar modificări precum jena, usturimi, dureri, sângerări anormale sau dereglări ale ciclului menstrual.

 

SPITALUL MADONNA MARIA, O POVESTE DE SUCCES

Astăzi un brand de succes în lumea medicală, Spitalul MaDonna Maria Craiova şi-a început povestea în urmă cu mai bine de un deceniu, din dorinţa de a revitaliza sistemul medical românesc şi, totodată, din dorinţa de a demonstra că se poate face management de performanţă şi în ţara noastră.

Nu este pentru prima dată când MaDonna Maria se implică în campanii dedicate sănătăţii feminine. În 2014, spitalul de obstetrica-ginecologie a fost partener într-un alt proiect, desfăşurat la nivel naţional, sub coordonarea Societăţii Române de Ulstrasonografie în Obstetrică şi Ginecologie. Atunci MaDonna Maria a devenit un pionier în ceea ce priveşte campaniile de conştientizare, educare şi diagnosticare la timp a infecţiilor vaginale.

Managerul spitalului, Alexandra Preda, s-a implicat încă de la început sută la sută pentru ca interesul pacientelor să primeze: femeile care le calcă pragul să se simtă în siguranţă, să fie bine îngrijite, să primească tratamentele adecvate şi să poată trăi miracolul aducerii pe lume a unui copil în condiţii de top.

MaDonna Maria a reuşit să marcheze mai multe premiere medicale pe care le-a implementat cu succes. Dintre acestea amintim :

  • deţinerea mai multor ecografe cu tehnologie 5D, tehnologia care este lider mondial in diagnosticarea obstetricala si ginecologica, unice in partea de sud-vest a tarii.
  • contracte cu laboratoare renumite din Statele Unite ale Americii
  • implementarea unei anestezii superioare numita Terapia Durerii
  • promovarea nasterilor naturale cu inhalare de gaz medical anestezic
  • acreditarea cu cel mai mare grad de incredere obtinut in Romania de catre Autoritatea Nationala de Management al Calitatatii in Sanatate
  • acreditarea Compartimentelor de Anestezie si Terapie Intensiva atat pentru adulti cat si pentru nou-nascuti existente in spital.
  • Cel mai performant incubator la nivel mondial, o inovatie care imita in proportie de peste 97% uterul matern si multe altele

Ultima reusita a venit in anul 2021 prin includerea in structura avizata de Ministerul Sanatatii a unei unităţi de transfuzie sanguina  proprie, Spitalul MaDonna Maria devenind astfel primul si singurul spital privat din sud-vestul tarii care poate furniza acest serviciu de trasnfuzie sanguina pacientilor sai.

 

 

Programările pentru campania  „Sunt femeie şi am grijă de mine” se pot face la numerele de telefon: 0351.442.574 şi 0734.419.989. Spitalul MaDonna Maria vă aşteaptă pe strada Constantin Brâncuşi, la numărul 8, în municipiul Craiova. Pentru detalii suplimentare, aveţi la dispoziţie site-ul oficial al spitalului: https://www.maternitateamadonna.ro/, dar şi pagina de Facebook: https://ro-ro.facebook.com/maternitateamadonnamaria.craiova/

 

 

 

 

 

 

COMMENTS

DISQUS: 0