Stufato,, Stufat ” preparat autohton cu specific italienesc

Stufato,, Stufat ” preparat autohton cu specific italienesc

Stufato,, Stufat ” preparat autohton cu specific italienesc propus de restaurantul Cucina da Pietro pentru o masa atipica de Paste.

Stufatul de miel este un preparat care poate fi gătit și cu altfel de carne decât mielul, pentru a va bucura papilele gustative de câte ori doriți.


Ingrediente stufat de miel:

– 1kg carne de miel 
– 20 de fire ceapă verde 
– 20 de fire usturoi verde
– 1 linguriță de amidon alimentar
– 1-2 linguri oțet de mere 
– 0, 5 lingurițe de sare 
– pătrunjel proaspăt tocat fin pentru decorare


Mod de preparare :


Se taie carnea de miel în bucăți potrivite, după care se prăjesc ușor într-o tigaie cu foarte puțin ulei , pana se rumenesc, apoi se scot și se pun într-o alta tigaie


Firele de ceapă și usturoi, spălate , uscate și tăiate în bucăți de cca 2 cm , se pun în aceiași tigaie cu carnea ,;în care mai adăugați puțin ulei pentru a le rumeni. După ce se rumenesc și prind culoare carnea și verdeata, adăugăm amidonul alimentar dizolvat într-o cana cu apa, se amestecă până se omogenizează. 


Se adaugă în cratiță și pasta de tomate, dizolvată înainte într-o cană cu apă, 2 linguri de pasta este suficient pentru a prinde culoare. 


Apoi în cratiță se mai adaugă două linguri de oțet de mere și un vârf de linguriță de sare.


Cratița se pune pe aragaz la foc mediu, după ce a început sa fiarbă, se acoperă cu un capac și se pune în cuptor aproximativ o oră. 


La final se gustă și se mai completează sare după gust.

Pofta buna!

 

 

 

COMMENTS

DISQUS: 0