Tortul de botez, o poveste cu gust dulce. Cum îl alegi?

Tortul de botez, o poveste cu gust dulce. Cum îl alegi?

Prima mare sărbătoare din viaţa copilului vostru trebuie să fie memorabilă! Dacă sunteţi în pline pregătiri pentru un botez de vis, Royal Palace Ballroom, un local exclusivist dedicat evenimentelor fără cusur, vine cu inspiraţia necesară în materie de… torturi de poveste! Căci da, de foarte multe ori acest desert poate fi o adevărată bătaie de cap pentru părinţi, mai ales că reprezintă un simbol şi o apariţie aşteptată cu interes de toţi invitaţii. Cum să alegeţi cel mai potrivit tort, aflaţi din rândurile următoare!

 

ÎNCEPEŢI ALEGEREA… DE LA INTERIOR!

Un tort de botez nu se găseşte niciodată într-o vitrină de cofetărie. El trebuie creat în funcţie de stil şi de preferinţe. Înainte să vă gândiţi la cum va arăta el, ar fi bine să vă orientaţi către gustul său! Alegeţi întotdeauna combinaţiile de arome care să fie pe placul cât mai multor invitaţi. Asta înseamnă că trebuie să lăsaţi deoparte ingredientele mult prea sofisticate, căci riscaţi să nu se atingă nimeni de tortul ales de voi.

Consilierii de la Royal Palace Ballroom v-au pregătit o listă cu cele mai populare arome atunci când vine vorba despre torturi: pe primul loc în preferinţele celor mai multor clienţi se numără blatul de ciocolată, cu mousse de ciocolată şi cu   un fondant cu aceeaşi aromă. Dacă vi se pare prea mult, orientaţi-vă către blatul alb cu vanilie, alături de o cremă similară şi cu dulceaţă de zmeură. Extrem de cerută este şi combinaţia blat cu cacao, cremă cu nuci pecan şi ganache din ciocolată neagră.

Combinaţiile răcoritoare, în special dacă organizaţi botezul vara, sunt mereu o alegere inspirată! Încercaţi un blat cu lămâie, alături de o cremă cu aceeaşi aromă şi cu fondant. De asemenea, blatul cu cocos, cremă din fructul pasiunii şi fulgi de cocos reprezintă o altă combinaţie în vogă pentru sezonul cald!

Optaţi, în general, pentru cremele uşoare şi feriţi-vă de cele cu alcool, căci nu sunt potrivite pentru o petrece de botez. Şi nu uitaţi un aspect deosebit de important: cele mai multe cofetării şi ateliere vă pun la dispoziţie şi degustări, pentru fi siguri că faceţi alegerea bună. Programaţi-vă din timp, pentru a descoperi toate aromele de care v-aţi putea îndrăgosti!

 

UN STIL PERSONALIZAT, O REŢETĂ DE SUCCES

Odată bifat gustul pe listă, nu uitaţi şi de celelalte aspecte, care împreună conturează o poveste frumoasă: culoare, design, formă şi mărime. Apropos, nu ştiţi cam ce dimensiuni ar trebui să aibă tortul vostru? Nu uitaţi să ţineţi cont de următorul aspect: o porţie potrivită de desert are între 130 şi 150 de grame. De aici puteţi face calculul, în funcţie de câţi invitaţi aveţi.

În ceea ce priveşte decorul, ştiaţi că o tendinţă tot mai populară printre părinţi este tortul cu flori comestibile şi fructe proaspete? Dacă însă aveţi o petrecere tematică, ar fi bine ca deliciul să fie în acord cu întregul decor, pentru ca împreună să creeze basmul complet.

Varianta clasică nu se demodează niciodată! Ca să mergeţi la sigur, orientaţi-vă către opţiunile cu personaje Disney sau din desene animate, realizate din pastă de zahăr. Prinţii şi prinţesele din poveşti sunt mereu o idee bună, mai ales că pot fi mici opere de artă, care vor impresiona, fără doar şi poate, invitaţii. Cu cât decorul este mai spectaculos însă, cu atât preţul tortului va creşte, un alt aspect pe care părinţii trebuie să îl aibă întotdeauna în vedere.

În ceea ce priveşte culorile deliciului, nu vă limitaţi doar la obişnuitele nuanţe de roz şi de bleu. Un tort de botez nu este niciodată prea colorat!

 

CÂND IL COMANDAŢI ŞI UNDE ÎL PĂSTRAŢI?

Dacă aţi luat toate deciziile în acest sens, se ridică următoarea întrebare: cu cât înainte de marele eveniment se dă comanda tortului? Depinde, în primul rând, de cât de complex doriţi să fie. Ţineţi minte că decorurile nu pot rezista zile întregi, deci totul trebuie să fie cât mai proaspăt. Cu toate acestea, nu îl lăsaţi pe ultima sută de metri. El nu trebuie comandat, sub nicio formă, de la o zi la alta, altfel riscaţi ca toate planurile voastre să fie date peste cap.

Unde va fi depozitat, pe ce va fi expus sunt alte detalii de care este bine să ţineţi cont. Indicat ar fi ca locaţia unde are loc evenimentul să dispună de o cameră frigorifică.

 

 

Royal Palace Ballroom este locul ideal pentru petreceri de vis! Cea mai nouă locaţie de evenimente vă aşteaptă la un pas de Bucureşti, pe strada Mihai Eminescu, la numărul 87, în comuna Tunari, din judeţul Ilfov, pentru ca împreună cu specialiştii de aici să faceţi cele mai bune alegeri.

 

Aveţi la dispoziţie site-ul: https://royalpalaceballroom.ro/, dar şi pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/royalpalaceballroom/
Pentru informaţii suplimentare puteţi apela numărul de telefon: 0748 018 018 sau puteţi scrie un mail la adresa: [email protected]

COMMENTS

DISQUS: 0