Tot ce trebuie sa știi despre Blefaroplastie-Operația chirurgicală a pleoapelor.

Tot ce trebuie sa știi despre Blefaroplastie-Operația chirurgicală a pleoapelor.

Procesul natural de îmbătrânire poate afecta în mod semnificativ pielea delicată și mușchii din jurul ochilor. Chirurgia estetică a pleoapelor este o modalitate remarcabilă de a restabili un aspect mai tânăr al feței. Medicii vor avea mare grijă să obțină un aspect mai puțin obosit, fără a schimba expresia naturală sau forma ochilor și a feței.

În ce consta blefaroplastia și care sunt rezultatele acestei operații?

Blefaroplastia constă în corectarea următoarelor afecțiuni care se stabilesc împreună cu medicul estetician chirurg în timpul consultației:

  • Excesul de piele care crează pliuri sau acoperă conturul natural al ochiului, uneori împiedicând vederea normala
  • Excesul de piele de la nivelul pleoapei inferioare („pungi”)
  • Excesul de țesut adipos de la nivelul pleoapelor.

Operația de chirurgie estetică a pleoapelor sau blefaroplastia, durează între 1-3 ore, în funcție de tipul operației, dacă se intervine asupra pleoapelor inferioare, superioare sau a ambelor pleoape.

Cine poate recurge la chirurgia pleoapelor? 

Atât bărbații, cât și femeile cu o piele a pleoapei superioare ridate, pungi și cearcane sub ochi sunt pacienții ideali. Uneori au pielea subțiată sau întunecată în zonele cu probleme. Majoritatea femeilor optează pentru operația pleoapelor la vârsta de patruzeci de ani și bărbați aproximativ zece ani mai târziu. Toate aceste probleme pot fi de obicei abordate eficient prin intervenție chirurgicală.

Rolul funcțional al blefaroplastiei:.

Uneori avem senzația de ochi obosiți, ochi îmbătrânit, sau ni se pare că facem un efort foarte mare să citim, să ne uitam la televizor, după o zi grea, chiar să lucram și la computer, astel blefaroplastia este considerată o intervenție de întinerire, pentru că ochii sunt în centrul feței și primele efecte ale îmbătrânirii se obervă la niveul feței.

Unde se pot face inciziile în operația de blefaroplastie?

Inciziile pleoapei superioare sunt făcute în interiorul pliului natural al pleoapelor. Cicatricile sunt de obicei foarte subtile după ce vindecarea este completă. Aceste incinzii se vindecă extrem de bine și este în cele din urmă dificil de detectat. Se îndepărtează astfel excesul de grăsime, piele și eventual mușchi.

Recuperarea după operație

Edemul și durerea asociate cu procedura se vor diminua în următoarele câteva zile după operație. Majoritatea pacienților se pot întoarce la muncă la aproximativ o săptămână după operație, cu toate acestea, activitatea intensă trebuie evitată cel puțin două săptămâni după operație.

Tipuri de blefaroplastie

În funcție de zona care este tratată, blefaroplastia poate fi superioară sau inferioară.

Blefaroplastie superioară reprezintă efectuarea unei incizii cu LASER de-a lungul pliului pleoapei, îndepătarea excesului de piele, grăsime sau mușchi, închiderea inciziei.

Este foarte important ca tehnica sa fie una corect aleasă pentru pacient și cantitatea de grăsime care se înlătură sa nu fie prea mare, deoarece poate produce aspectul de ochi înfundat în orbită, care nu este deloc estetic.

Pentru operația estetică a pleoapelor inferioare, incizia se face imediat sub inserția genelor, nivel de la care poate continua până în apropierea unghiului intern al ochiului, astfel că postoperator, când cicatricea se va vindeca, poate trece neobservată.

Cât durează efectele blefaroplastiei?

Blefaroplastia făcută corect, șterge 10,15 ani de pe față și teoretic nu mai trebuie repetată intervenția, odata ce ai făcut-o, este pe viață.

Care sunt indicațiile  preoperatorii în cazul intervenției chirurgicale de blefaroplastie:

-cu 2 săptămâni înaintea operației, întrerupeți consumul de medicamente ce pot influenta coagularea sangelui

-intervenția chirurgicală se efectuează în afara zilelor de menstruație

-daca aveti probleme medicale (tensiune, afecțiuni vasculare, diabet, etc.), anunțați medical chirurg

-evitați fumatul cu cel puțin 1 săptamană înainte de operație, precum și expunerea la soare sau solar

“Aspectul final al feței dvs. va fi mai tânăr și mai plăcut. Pentru a menține rezultatele pe termen lung, se recomandă măsuri de precauție adecvate, cum ar fi protejarea ochilor de razele nocive ale soarelui prin purtarea de protecție solară cu un SPF de 30 sau mai mare. Eliminarea “pungilor” de grăsime de la nivelul ochilor este practic definitiva, fară risc de recidivă”, a declarat Dr.estetician chirurg Alin Bortolini.

COMMENTS

DISQUS: 0