Toxina botulinică ne face mai tineri!

Toxina botulinică ne face mai tineri!

Toxina botulinică a ajuns cel mai popular tratament injectabil, un veritabil izvor de tinereţe la care apelează astăzi toţi cei care îşi doresc să ţină timpul în loc. Intervenţia minim invazivă elimină practic semnele trecerii vremii.

Doctorul Alin Bortolini, medic specialist în chirurgie estetică şi plastică şi, totodată, fondatorul clinicii Be Perfect, ne spune cum funcţionează, mai exact, tratamentul cu toxină botulinică, dar şi ce probleme poate şterge de pe chipurile noastre şi nu numai!

 

CE ESTE TOXINA BOTULINICĂ

 

Înainte de toate, vă spunem că toxina botulinică este o substanţă purificată, injectată de specialişti cu ajutorul unui ac fin direct în muşchii din jurul ridurilor, blocând contracţiile acestora. Intervenţia se realizează sub efectele cremei anestezice, pentru ca disconfortul să fie minim.

„Tratamentul dureaza câteva minute, iar rezultatele procedurii devin evidente în câteva zile – de regulă 2-5 zile. Efectul durează 4-6 luni, după care muşchii îşi reiau activitatea treptat şi tratamentul trebuie urmat din nou.” – dr. Alin Bortolini, fondator Be Perfect

 

Puteţi apela la un astfel de tratament dacă aveţi peste 25 de ani. De regulă, la vârste mai puţin înaintate vă veţi bucura de rezultate mai bune, datorită faptului că pielea încă nu şi-a pierdut calităţile.

Mare atenţie însă către ce specialişti vă îndreptaţi pentru această intervenţie. Injectat fără tehnici adecvate, botoxul poate împiedica expresiile naturale ale chipului, creând un aspect fals.

 

TOXINA BOTULINICĂ, DOUĂ DECENII ÎN ESTETICĂ

Pacienţii apelează cel mai des la toxina botulinică pentru a şterge ridurile din zona frunţii, din jurul ochilor sau din zona gurii. Cele de la nivelul gâtului şi al maxilarului pot fi şi ele eliminate, cu ajutorul acestui tratament simplu şi eficient.

Care sunt efectele? Cearcăne diminuate, linii fine netezite, obraji mai fini, colţuri ale gurii ridicate, aspectul de guşă, îmbunătăţit.

 

ÎN CE ALTE PROBLEME ESTE EFICIENTĂ TOXINA BOTULINICĂ

Şi în medicină este eficientă toxina botulinică, utilizată deja de peste 3 decenii pentru a trata probleme dintre cele mai diverse. Poate nu v-aţi fi gândit niciodată, însă în cantităţi mici această substanţă este extrem de eficientă şi în tratamentul transpiraţiei excesive, dar şi în bruxism, scrâşnitul dinţilor care, în timp, poate duce la deteriorarea danturii. Tot toxina botulinică a fost acceptată oficial şi ca tratament pentru migrene, un tip de durere care afectează până la 2% din populaţia lumii.

Strabismul sau clipirea incontrolată sunt şi ele afecţiuni pentru care toxina botulinică s-a dovedit a fi eficientă.

 

DUPĂ INJECTĂRILE CU BOTOX

Revenind la utilizarea în estetică a botoxului, specialistul Alin Bortolini spune că imediat după intervenţie vă puteţi relua activităţile obişnuite, doar că ar fi bine să urmaţi câteva indicaţii clare: „Este posibil ca zonele unde s-au făcut înţepăturile să fie puţin roşii şi uşor umflate câteva ore. Este important să ţii capul ridicat (să nu te apleci şi să nu te culci) timp de 4-6 ore după injectarea cu toxină botulinică, dar şi să eviţi masarea sau atingerea zonei tratate pentru a evita migrarea substanţei.” – dr. Alin Bortolini, fondator Be Perfect

 

CÂND NU ESTE RECOMANDATĂ FOLOSIREA TOXINEI BOTULINICE

Există şi situaţii în care folosirea acestei substanţe este contraindicată, tocmai de aceea specialistul trebuie să vă cunoască în detaliu istoricul medical, pentru a şti dacă sunteţi sau nu candidatul potrivit pentru intervenţiile care folosesc toxina.  Infecţiile în zona în care ar trebui injectată substanţa, alergiile la oricare dintre ingredientele ei sau afecţiunile neurologice ne ţin departe de o astfel de procedură.

De asemenea, dacă sunteţi însărcinată sau alăptaţi trebuie să amânaţi tratamentul.

 

Clinica Be Perfect este locul în care tot ceea ce doriţi să îmbunătăţiţi la imaginea voastră îşi găseşte o rezolvare: 

„BE PERFECT este despre a crea cea mai bună variantă a ta, nu se limitează la a schimba doar o singură trăsătură a ta, este despre a privi corpul în ansamblu şi de a-ți restabili proporţiile într-o armonie totală.
Vino să îţi povestesc mai multe despre conceptul Be Perfect, calea spre a obţine şi menţine trupul perfect!” – dr. Alin Bortolini, fondator Be Perfect

Pentru  detalii, aveţi la dispoziţie numărul de telefon: 0767 373 328, adresa de    mail: [email protected], dar şi site-ul: https://beperfect.ro/. Pe doctorul Alin    Bortolini îl găsiţi pe Facebook şi pe Instagram!

https://www.facebook.com/bortolini.alin

https://www.instagram.com/dr.bortolini/

Informaţii despre intervenţiile estetice efectuate în clinica Be Perfect găsiţi şi pe canalul oficial de YouTube https://www.youtube.com/c/BePerfectbyDrBortolini, acolo unde medicul Alin Bortolini postează constant clipuri în care arată cum au loc cele mai în vogă proceduri de înfrumuseţare.

 

 

 

COMMENTS

DISQUS: 0