Transfăgărăşanul, în top 10 cele mai spectaculoase drumuri

Transfăgărăşanul, în top 10 cele mai spectaculoase drumuri

Transfăgărăşanul este enumerat printre cele mai spectaculoase drumuri din lume într-un material publicat de platforma National Geographic. Pe lângă obiectivele istorice sau naturale de pe traseu sunt remarcate şi riscurile unei călătorii pe cunoscuta şosea românească.

Autorii recomandă o oprire la ”Cascada Bâlea înaltă, cât 20 de etaje, ca să luaţi o telecabină roşie până sus, la Lacul Bâlea, unde sunt deschise tot anul două cabane, iar în fiecare iarnă este construit de la zero un hotel din gheaţă”.

Ce alte drumuri periculoase mai sunt incluse în top

Articolul nu se încheie înainte să fie vorba despre riscurile călătoriei pe Transfăgărăşan.”De parcă n-ar fi destul să treci peste 27 de poduri şi apeducte, să traversezi un tunel fără lumină şi să stai cu ochii după turmele de oi care rătăcesc în drum, condiţiile meteo înşelătoare fac să nu fie deschis Transfăgărăşanul pentru a fi traversat în siguranţă decât de la sfârşitul lunii iunie până la jumătatea lunii octombrie”.

Pe listă se mai găsesc şoseaua Trans-Andică dintre Chile şi Argentina, Blue Ridge Parkway, din Virginia şi Carolina de Nord, ”Drumul Morţii”, din Bolivia, un tunel săpat manual în China în anii ´70, şoseaua alpină Grossglockner, din Austria, Şoseaua 94, sau Milford Road, din Noua Zeelandă şi alte drumuri din Statele Unite, Canada şi Maroc.

COMMENTS

DISQUS: 0