Un medic, tatăl a 49 de copii născuţi prin fertilizare

Un medic, tatăl a 49 de copii născuţi prin fertilizare

Adela Diaconu si-a lansat site-ul
De ce plângem și care este explicația nodului în gât
Care este muzica preferată a Prințului Charles
Orașul unde nu ai voie cu mașina, dar poți merge gratis cu taxi
Privilegii pentru partenerii necăsătoriți, în sistemul medical

Caz controversat în Olanda. Testele ADN arată că un medic şi-a folosit sperma, în loc de cea a donatorilor, devenind tatăl biologic a 49 de copii, scrie www.theguardian.com.

Jan Karbaat, care a murit în 2017, este tatăl biologic a 49 de copii născuţi după ce femeile au vizitat clinica sa de la Rotterdam. Medicul a folosit, pentru procedurile de fertilizare in vitro, propria spermă, în locul donatorilor, anunţă Defense for Children, organizaţie care se ocupă de protejarea drepturilor părinţilor şi copiilor născuţi în clinica medicului.

Medicul a recunoscut adevărul înainte să moară

Rezultatele testelor ADN efectuate vineri dimineaţă la un spital din oraşul sud-estic Nijmegen au arătat că 49 de copii sunt descendenţi direcţi ai medicului Karbaat, au anunţat reprezentanţii organizaţiei. Cazul controversat a devenit public, după ce o instanţă olandeză a decis în februarie că rezultatele testului ADN ale lui Karbaat ar trebui puse la dispoziţia părinţilor şi copiilor pentru a-şi face propriile comparaţii.

Înainte de moartea sa, Karbaat a recunoscut că a conceput cu sperma sa 60 de copii. Clinica a fost închisă în anul 2009, pe fondul unor nereguli.

 

COMMENTS

DISQUS: 0

Apasa butonul LIKE pentru a fi la curent cu noutatile