Un medic, tatăl a 49 de copii născuţi prin fertilizare

Un medic, tatăl a 49 de copii născuţi prin fertilizare

De ce este bine să-ți asiguri locuința
De ce oamenii cu ochii albaștri sunt diferiți de restul
Disney a lansat primul trailer al filmului live-action „Lion King”
5 teste băbești ca să afli sexul bebelușului
Interviu exclusiv cu Mihai Ghita despre noua sa emisiune

Caz controversat în Olanda. Testele ADN arată că un medic şi-a folosit sperma, în loc de cea a donatorilor, devenind tatăl biologic a 49 de copii, scrie www.theguardian.com.

Jan Karbaat, care a murit în 2017, este tatăl biologic a 49 de copii născuţi după ce femeile au vizitat clinica sa de la Rotterdam. Medicul a folosit, pentru procedurile de fertilizare in vitro, propria spermă, în locul donatorilor, anunţă Defense for Children, organizaţie care se ocupă de protejarea drepturilor părinţilor şi copiilor născuţi în clinica medicului.

Medicul a recunoscut adevărul înainte să moară

Rezultatele testelor ADN efectuate vineri dimineaţă la un spital din oraşul sud-estic Nijmegen au arătat că 49 de copii sunt descendenţi direcţi ai medicului Karbaat, au anunţat reprezentanţii organizaţiei. Cazul controversat a devenit public, după ce o instanţă olandeză a decis în februarie că rezultatele testului ADN ale lui Karbaat ar trebui puse la dispoziţia părinţilor şi copiilor pentru a-şi face propriile comparaţii.

Înainte de moartea sa, Karbaat a recunoscut că a conceput cu sperma sa 60 de copii. Clinica a fost închisă în anul 2009, pe fondul unor nereguli.

 

COMMENTS

DISQUS: 0