,,Un tatuaj cosmetic greșit necesită și doi ani de corecție” Interviu cu trainerul Mălina Coc, despre procedurile de înfrumusețare

,,Un tatuaj cosmetic greșit necesită și doi ani de corecție” Interviu cu trainerul Mălina Coc, despre procedurile de înfrumusețare

Pentru că oferta este foarte bogată atunci când vorbim despre domeniul beauty, trebuie să fim extrem de atente la specialistul în care ne punem toată încrederea. Este sfatul de preţ pe care ni-l oferă Mălina Coc, unul dintre cei mai cunoscuţi traineri de frumuseţe din Ardeal, expertă în micropigmentare, estetică facială şi aplicarea extensiilor de gene. Cu o grijă deosebită pe care o acordă nevoilor fiecărei cliente, specialista ştie cât de multă migală se ascunde în spatele procedurilor care astăzi sunt extrem de în vogă printre cele care doresc o schimbare fizică efectuată cu măsură şi cu bun gust.

Nu de puţine ori, Mălina Coc s-a lovit de rezultate dezastruoase obţinute, în trecut, de aşa-zişi experţi şi a sesizat impactul puternic pe care acestea le au asupra psihicului clientelor. În rândurile următoare, Mălina Coc ne-a dezvăluit, printre altele,  la ce trebuie să fim atente, înainte de a apela la serviciile unui anumit specialist, dar şicum plănuieşte ea să dezvolte, curând, domeniului beauty.

De peste un deceniu aveți grijă de tenul clientelor dumneavoastră. Care este sau care sunt tratamentele faciale ale momentului, din punctul de vedere al cererilor?

Consider că tratamentele faciale pentru care optăm trebuie alese întotdeauna în funcţie de nevoile pielii noastre, tocmai de aceea, educarea clientelor în acest sens este esenţială, odată cu a noastră, a specialiştilor. Avem, la ora actuală, mai multe tipuri de proceduri preferate de cliente, alese în funcţie de problemele care necesită atenţie. De pildă, în cazul pleoapelor căzute, al excesului de piele şi al ridurilor adânci lucrăm mult cu dispozitivul Plasma Pen, care are un efect similar cu intervenţiile estetice.

Atunci când excesul de sebum ne supără, când vrem să ţinem acneea sub control sau când vrem să scăpăm de afecţiuni ale pielii, optăm pentru Microneedling, unul dintre cele mai eficiente tratamente în acest sens, după părerea mea.

Peelingurile chimice sunt şi ele la modă şi au efecte spectaculoase în cazul tenurilor încărcate, cu aspect tern şi cu riduri fine.

De un real succes, mai ales în ultima vreme, se bucură şi Carbon Laser Peel, un tratament pe care îl realizăm cu ajutorul laserului ND YAG, pentru pori dilataţi, luminozitate şi unformizare a culorii tenului.

Vă ocupați și de alte proceduri în vogă. Ați studiat alături de cei mai mari traineri tainele micropigmentării, iar acum sunteți un nume important pe domeniu în Ardeal. Care sunt criteriile după care ar trebui să alegem un dermopigmentist bun, pentru a fi sigure că sprâncenele noastre nu vor avea de suferit?

Repet acest lucru cu fiecare ocazie: specialistul către care ne îndreptăm trebuie ales cu atenţie. Cu foarte mare atenţie. Spun asta pentru că săptămânal trec pragul salonului meu cliente desfigurate, la propriu şi fără exagerare, din cauza unor proceduri realizate greşit sau în grabă! Specialistul la care alegeţi să vă micropigmentaţi sprâncenele trebuie „urmărit” vreme de câteva luni, trebuie să verificaţi dacă pozele prezentate pe reţelele de socializare sunt reale, trebuie să observaţi cum arată un rezultat vindecat, trebuie să aflaţi dacă şi altcineva pe care îl cunoaşteţi a apelat la serviciile lui. Spontaneitatea, deşi ne caracterizează pe noi, femeile, nu trebuie să îşi găsească locul atunci când vorbim despre astfel de proceduri, care îşi pun puternic amprenta asupra modului în care arătăm.

Un lucru foarte important este, de asemenea, să fim pe aceeaşi lungime de undă cu artistul către care ne îndreptăm, să comunicăm foarte bine cu el, iar el, la rândul său, să înţeleagă dorinţele noastre şi să ţină întotdeauna cont de fizionomia noastră, în obţinerea unor rezultate care chiar să ni se potrivească. Dacă aceste aspecte sunt îndeplinite, aveţi toate şansele ca procedura să fie una reuşită!

 

Femeile trebuie să știe şi că, în era aparatelor performante, totul poate avea o rezolvare! La ce metode apelați ca să scoateți un tatuaj cosmetic realizat în trecut, de care clienta nu mai este mulțumită?

Înainte de toate, femeile trebuie să ştie că orice greşeală se plăteşte scump. O procedură executată greşit din punctul de vedere al formei, al culorii, al adâncimii implantării pigmentului, al calităţii sale nu se repară atât de simplu pe cât se realizează, din păcate! Dar, totuşi, aşa este, speranţă există! La salonul Mălina Coc Studio folosim laserul ND YAG în îndepărtarea rezultatelor nedorite, dar apelăm şi la soluţii chimice, aceste două variante completându-se foarte bine. În funcţie de ce anume avem de îndepărtat, vom şti către ce opţiune să ne îndreptăm sau dacă este cazul să le utilizăm pe ambele.

Clientele trebuie să ştie însă că procedura de îndepărtare a unei lucrări nereuşite presupune mai multe şedinţe, care se pot întinde pe o perioadă de la trei luni, până la doi ani. Este un proces îndelungat, şi asta pentru că alegem să îndepărtăm acest pigment din piele fără a crea cicatrici.

 

Cum au fost cei doi ani de pandemie, în ceea ce privește activitatea cursurilor pe care le organizați și activitatea în sine, din salon?

A fost o perioadă dificilă, mai ales pentru că a avut un impact psihologic puternic asupra noastră, a tuturor, dar nu pot să nu menţionez că totuşi au existat şi părţi bune în aceşti doi ani. Pandemia mi-a dat timp să mă reorganizez, iar acest lucru a fost benefic pentru activitatea mea. Am avut vreme la dispoziţie să pot concepe un curs despre stilizarea sprâncenelor, cu metode foarte uşoare de învăţare a unor reguli de succes. Cursurile în sine nu au fost foarte mult timp afectate, iar acum reuşim să le organizăm cu un număr mic de participanţi.

Per total, în ciuda faptului că au existat perioade ambigue, totuşi pandemia m-a ajutat să mă dezvolt pe plan profesional, dar şi personal!

Cum arată planurile de viitor pentru experta în tratamente faciale și în micropigmentare Mălina Coc?

Avem multe surprize, pe care sperăm să le punem în aplicare cât mai repede! Vă pot spune că lucrez la un Masterclass despre tehnica Powder, unul special conceput pentru profesioniştii care întâmpină dificultăţi în realizarea acesteia.

Pentru că suntem în plin proces de dezvoltare, dorim să intrăm cu tehnologii de top şi pe nişa tratamentelor şi remodelării corporale. Nu uităm nici de tratamentele faciale! Avem în plan introducerea unei noi game de produse de succes, dar şi tehnologii pe care, deocamdată, le ţinem secret! Însă vă promitem vă veţi afla foarte curând despre ele!

 

Pentru a fi la curent cu rezultatele spectaculoase ale procedurilor pe care le efectuează în Câmpia Turzii, Mălina Coc vă aşteaptă pe pagina de Facebook, dar şi de Instagram!

https://ro-ro.facebook.com/malinacocstudio/ https://www.instagram.com/malina_coc/

 

COMMENTS

DISQUS: 0