Vareniki, rețeta rusească de colțunași fierți

Vareniki, rețeta rusească de colțunași fierți

Colțunașii fierți, denumiți Vareniki, este micul dejun al copiilor de grădiniță din Rusia și Republica Moldova, și este, totodată, un fel de mâncare extrem de căutat printre locuitorii acestor țării. Vecinii de peste Prut se laudă cu această rețetă, pe care o servesc de câte ori au ocazia, ba chiar și la mesele tradiționale. Iată rețeta de Vareniki pe care o pregătesc gospodinele:

Vareniki (colțunași)

Ingrediente: 250 de g. de caș 2 % grăsime, un ou, o lingură de unt moale, 2 g sare, 2 lingurițe de zahăr, 3 linguri de făină.

Mod de preparare: Se amestecă untul, oul, sarea și zahărul și se adaugă cașul. Se frământă bine toată compoziția. Amestecul rezultat se presară cu făina. Se rup bucăți din aluat care se modelează în formă de suluri, cu grosimea de aproximativ un cm. Sulul se taie oblic, în bucățele, cu lungimea de 1,5- 2 cm.

Într-o oală în care a fost pusă apă la fiert se adaugă Vareniki. Se țin pe foc până când încep să iasă la suprafață, acesta fiind semnul că sunt gata. Cu ajutorul unei linguri de spumă, se pun Vareniki într-o farfurie.

Colțunașii se servesc cu smântână, unt, miere sau dulceață. Cei mai gustoși colțunași sunt însă Vareniki cu lapte condensat.

COMMENTS

DISQUS: 0