Viața e făcută din alegeri – Experiența este pentru tine

Viața e făcută din alegeri – Experiența este pentru tine

Câți oameni se străduiesc să-și creeze o nouă viață? Cei mai mulți dintre noi trăiesc în trecut și opun rezistență vieții într-un nou viitor. De ce? Ne-am obișnuit atât de tare cu această soartă, încât noua situație creată ne dă o stare de disconfort, ne face să ne simțim neobișnuit. Mai bine nu, spunem hotărâți! O altfel de viață? Schimbare? Este prea mult pentru mine, nu am curaj! Ce vrem noi e complacerea , previzibilul și ce putem face fără efort. Cum, dintr-o dată, ți-ai pus în cap să te schimbi? Așa ceva nu putem accepta! Pun din nou întrebarea: oare de ce? Adevărul este unul singur! Din orice parte te-ai uita, răspunsul este același. Important este să nu închizi ochii!

Convingerile reprezintă modalitatea prin care ne creăm propria soartă. Situația în care te afli acum este rezultatul direct al convingerilor tale. Aceste convingeri dau naștere noilor tale experiențe pe care le vei trăi în viitor. Experiențele bune sau rele pot fi un reper pentru ziua de mâine. Și atunci, care ar trebui să fie poziția noastră față de fiecare experiență trăită? Fără îndoială că nu trebuie să o respingem, ci mai degrabă să o tratăm cu discernământ. În loc să ne agățăm cu înverșunare de neputință, mai bine să ne punem adevăratele întrebări, în special cu privire la ce putem învăța din acea întâmplare nefericită. Este totuși povestea noastră și experiența trăită va trebui să ne deschidă o nouă perspectivă de viitor.

Lipsa de încredere în propria judecată te va face să te temi de schimbare. Nu te încrezi suficient în puterile proprii, atunci când te afli într-o situație nouă, întrucât ești obligat să te bazezi pe propria-ți rațiune. Sentimentul trăit constituie ceea ce ești tu cu adevărat. Să recunoști cine ești cu adevărat și care ți-au fost greșelile din trecut, dorind în același timp să fie acceptate, constituie unele dintre cele mai dificile lucruri cu care se confruntă oamenii.

Gata cu filozofia! A venit momentul să vă dau un sfat! Cu toții avem nevoie de ajutor atunci când ne aflăm într-un impas. Eu personal am deschis această rană și tot eu am să o tratez! Cu sfaturi înțelepte, cu dragoste pentru noi toți! Fericirea depinde mult de propria persoană. Și cum la un moment dat cu toții avem experiență de viață, putem să anticipăm lucruri care pot anula dezamăgirile. Convinge-te că ești pe deplin capabil să previi problemele să se aglomereze în mintea ta cu mult înainte să se manifeste în viața ta.

Anticipează-ți spre exemplu, starea de sănătate. Trebuie să devii conștient că prevenția este cea mai bună decât să astepți să se materializeze ”dezastrul” ! Dacă ai grijă să duci o viață sănătoasă din punct de vedere alimentar, dacă faci mișcare fizică și te odihnești suficient, toate aceste lucruri te vor determina să meditezi mai mult. Această meditație permanentă te va ajuta să evoluezi spiritual și astfel vei reuși să te păzești din calea multor probleme. Nu trebuie decât să prevezi ceea ce e necesar să faci ca să eviți necazurile și să-ți menții sănătatea.

Pentru a fi în formă, cum se spune, este nevoie de doi factori care nu se pot disocia: fizicul și mentalul, corpul și spiritul. Sinergia este totală. Cu alte cuvinte, starea noastră completă de bine este dată de stilul de viață sănătos. Lipsa oboselii, mișcarea fizică, alimentația corectă și priceperea cu care ne antrenăm creierul, constituie singurul răspuns pe care îl cunosc în momentul de față.Totul trebuie să ne intereseze! “Am obosit” este expresia pe care o folosim marea majoritate dintre noi. Surmenajul, oboseala legată de abuzul de medicamente, de alcool și de tutun, oboseala psihică, oboseala patologică, oboseala cauzată de carențele nutritive sau de excesul alimentar, hipoglicemia, acidoza și alimentele care favorizează oboseala, derivă din practicarea obiceiurilor nesănătoase.

Dacă mă urmăriți încă în discuție, despre felul în care puteți să vă schimbați stilul de viață, atunci știți deja despre dobândirea de cunoștințe și despre întreprinderea de acțiuni pentru prilejuirea unor experiențe fericite. În concluzie, ceea ce facem cu propriile minți și cu propriile mâini generează o nouă experiență. Astfel experiența trăită îmbogățește creierul chiar mai mult decât o fac cunoștințele noi. Mai simplu spun: cunoașterea este precursorul experienței! Pentru a ajunge să practici un stil de viață sănătos, prinde mai întâi o vreme excelentă și întinde pasul la maximum, parcurgând 10.000 de pași pe zi, pentru a recupera ce ai pierdut în anii precedenți. Noi nu suntem nici pe departe prizonierii vremurilor în care trăim, deoarece putem controla o mare parte din ceea ce ni se întâmplă. Suntem liberi să alegem, liberi să devenim fericiți prin propria opțiune! Tu ce spui? Ai curajul să-ți creezi o nouă viață? Stai! Reflectă, în loc să te lași măcinat de gânduri. Învață să ai încredere! Plus că cele trăite de tine anterior te-au învățat să îți stabilești ordinea priorităților în viață, iar familia ta este pe primul loc.

După toată această discuție avută, eu te simt optimist… Tu chiar ești pregătit pentru schimbare!
Această experiență inedită este pentru tine!

Carmen Barcan, terapeut

Sursa – https://www.desteptarea.ro/experienta-este-pentru-tine 

COMMENTS

DISQUS: 0