Viața e facută din alegeri – Mă-ntreabă lumea

Viața e facută din alegeri – Mă-ntreabă lumea

Credeam mai demult că dacă eu sunt un om bun, voi avea sentimentul și siguranța că lumea-ntreagă e la fel de blândă și frumoasă. Ce sentiment te încearcă în acest moment? Acum nu putem împiedica existența și instalarea stărilor de spirit negative, însă putem lupta pentru a ne transforma emoția dezamăgirii într-o emoție de bucurie și liniște interioară. Ce l-ați sfătui pe cel mai bun prieten al dumneavoastră să facă pentru a fi mai fericit? Sau, mai bine zis, de ce n-ați face același lucru și pentru dumneavoastră? Recomand o reflecție aprofundată: „Să mă port corect și prietenește cu absolut orice persoană.” Cum să fac acest lucru când sufletul îmi este plin de griji și neliniști, toate exprimate într-un singur cuvânt: Nesiguranță! Mă întreb: la cât de scurtă este viața, cum ai mai avem timp pentru a putea face lucruri de care să-ți fie rușine? Acest fapt nu ar trebui să se întâmple niciodată! În acest moment, nu e așa că singura ta emoție pozitivă este acel oftat de ușurare că tu nu te afli în această situație penibilă? Dar cu restul, cum rămâne? Lasă-i pe ceilalți, mai întâi învață tu să fii un om bun! Există bine și rău, cu toții știm asta! E nevoie să spun mai mult? Oamenii precum medicul care ți-a salvat viața ori dascălul care ți-a îndrumat primii pași într-ale cunoașterii sunt dispuși să-i ajute pe alții în orice împrejurare. Drept rezultat, aceștia se vor bucura de satisfacții și, în aceeași măsură, oportunitățile îi vor propulsa spre o evoluție rapidă. Aceasta se numește împlinirea unui destin. Un destin frumos al oamenilor adevărați. Învață și tu să faci bine și vei fi răsplătit de zece ori mai mult. De parcă cei ce vor să facă bine, așteaptă o răsplată. Niciodată! Toate aceste preocupări se vor transforma în cele din urmă în obiceiuri. Sunt absolut convinsă că, dacă ne cultivăm obiceiul de a face lucruri pozitive, vom concretiza rapid ceea ce cu toții ne dorim în viață: să trăim liniștea și calmul interior de fiecare dată.

Există acțiune pozitivă și acțiune negativă, morală și imorală. Acțiunea pozitivă înseamnă să faci un lucru bun, chiar de succes. Acțiunea negativă nu este nevoie să o relatez. Nu merită! Este un fapt de-a dreptul degradant! Acțiunea morală construiește și stabilește noi standarde de onestitate și integritate spirituală. Acțiunea imorală nu poate fi catalogată în cuvinte! Aceasta distruge destinul și fură în totalitate viitorul persoanelor vizate.

Gata, e timpul să trecem la lucruri constructive! În fiecare zi te confrunți cu situații care necesită soluții, prin urmare dezvoltăm obiceiuri pozitive care să ducă la obținerea rezultatelor bune. Acest lucru este esențial pentru obținerea obiectivului stabilit. Un rezultat rapid este reflectat prin obiceiurile bune care generează acțiuni pozitive. Atenție! Întotdeauna ai aproape în întregime controlul asupra activităților tale. Așa că nu-ți căuta scuze niciodată! Fă un pact cu tine însuți să nu mai faci rău nimănui! Acest lucru te va obliga să cauți alternative sănătoase de gândire și comportament aflate întotdeauna la îndemână atunci când vrei cu adevărat să le găsești. Obiceiurile și acțiunile tale de viață din prezent sunt cele care te vor duce acolo unde vrei să ajungi. Tu cât de departe ești de visul tău? Decide chiar acum să le ceri celorlalți să te ajute în ceea ce ți-ai propus și, în aceeași măsură, fii dispus tu să ajuți pe alții. Mă întreabă des oamenii cum poți să obții timpul necesar pentru a face doar lucruri bune. Cu siguranță sunt printre noi și persoane care nu au această problemă. Astfel, cer răspunsul celor care îl știu! O voce înțeleaptă se aude imediat: „Cât de simplu este! Orice persoană care înfăptuiește un lucru frumos are timp suficient pentru ca acesta să se realizeze, organizându-se cât mai bine. Orice om care se organizează este un om responsabil. Responsabilitatea atrage după sine un caracter onest și onestitatea atrage după sine bunătatea. Bunătatea sufletului este soluția în a rezolva cu succes tot ce ne dorim. Lucrul de calitate atrage din start cel mai bun rezultat și toate satisfacțiile sunt pe măsura efortului depus.” Nu sunt vorbe spuse la întâmplare! Încearcă să te concentrezi să faci numai lucruri bune și ai să vezi că viața ta va deveni mult mai frumoasă. V-am trezit cumva entuziasmul? Trebuie să subliniez că schimbarea nu este ușoară. Dar dacă îți place să fii un om de calitate și dacă ai toată dorința de a te schimba, mergi până la capăt. Chiar funcționează!

A crede este o cerință esențială pentru cel care dorește să progreseze în viață. Dificultățile ne ajută cu adevărat să devenim mai puternici și să apreciem lucrurile importante din viața noastră. Goliți-vă mintea de toate eșecurile și greșelile și începeți să vă respectați, respectându-i pe ceilalți. Gândiți-vă la dumneavoastră încercând să-i ajutați pe ceilalți. Nu vă risipiți energia pe nimicuri și începeți să vă concentrați la ce puteți face, începând din acest moment. Gândiți, gândindu-vă să fiți un om bun în orice moment, atât cu propria persoană, cât și cu ceilalți! Oamenii care înțeleg cu adevărat toate aceste lucruri vor face de fapt ceea ce ne-a hărăzit Dumnezeu: „Iubindu-ne aproapele așa cum ne iubim pe noi înșine.” Aceasta este calea spre liniștea și dragostea dinlăuntrul nostru. Ce frumos!
Reflecție aprofundată… Deja te aud și pe tine spunând: Mă-ntreabă lumea…

Carmen Barcan, terapeut

Sursa – Desteptarea.ro

COMMENTS

DISQUS: 0