Victoria Beckham, colecție nouă inspirată din moda anilor ’70

Victoria Beckham, colecție nouă inspirată din moda anilor ’70

Creatoarea britanică Victoria Beckham şi-a prezentat, duminică, în cadrul Săptămânii Modei de la Londra, colecţia feminină toamnă-iarnă 2019-2020, inspiată din moda anilor 1970, potrivit AFP.

„Se inspiră din trecut” pentru a face „propuneri pentru viitor”, a explicat stilista în vârstă de 44 de ani. Ea a ales să îşi prezinte colecţia la prestigiosul Muzeu Tate, o clădire neoclasică care găzduieşte unele dintre cele mai frumoase comori ale artei britanice. La prezentare au asistat toţi membrii familiei Beckham. David Beckham, fostul fotbalist britanic, şi cei patru copii au stat alături de Anna Wintour, editor-şef al revistei Vogue.

Ce elemente a folosit Victoria Beckham din moda anilor ’70

Din moda anilor ’70, Victoria Beckham a împrumutat gulerele pe gât, lungi sau conice, purtate cu pulovere până în talie, mulate, şi fuste din tweed cu talie înaltă. Pantalonii, în culoarea tutunului, amplii şi confrotabili, au fost asortaţi la cămăşi cu pliuri sofisticate.

Creatoarea a găsit de asemenea în „arhive” un motiv cu lanţuri intercalate, imprimat pe rochii retro, evazate. Însăşi creatoarea a purtat un pulover cu un astfel de motiv la apariţia din finalul defilării.

Paleta de culori a cuprins verde absint, roşu carmin şi nuanţe de maro, precum şi liliachiu, dar şi contrastul dintre roz-negru sau alb-bordo. Printul leopard a fost preferinţa designerului.

Specialista stilului şic şi sobru, obişnuită a podiumurilor newyorkeze, şi-a prezentat pentru a doua oară creaţiile la Londra, după ce, anul trecut, a sărbătorit 10 ani de la înfiinţarea mărcii sale. „Studioul este aici, la fel şi magazinul, şi am vrut să continui să particip la Săptămâna Modei de la Londra”, a explicat ea pentru The Guardian.

Creatoare respectată în lumea modei, fosta Spice Girls se confruntă însă cu pierderi financiare de 10,3 milioane de lire sterline (11,7 milioane de euro) pentru anul 2017, potrivit cifrelor publicate în decembrie.

COMMENTS

DISQUS: 0