Cât costă singura mașină din lume construită din titan

Cât costă singura mașină din lume construită din titan

Icona Vulcano Titanium este singura mașină din lume construită în întregime din titan. Producerea sa a însumat 10.000 de ore de lucru manual, de unde și prețul exorbitant.

Există destui excentrici cu milioane de euro în cont. Probabil asta și-au spus cei de la Icona, o casă de design italiană, cu sediul în Shanghai. Oamenii de creație s-au gândit că ar putea exista un client pentru singura mașină construită din titan și s-au apucat să o dezvolte.

Mașina din titan, preț amețitor

Așa a luat naștere Vulcano Titanium, o super mașină produsă într-un singur exemplar, evaluat la 2,5 milioane de euro. Prețul îl egalează pe cel al unor modele cu renume, produse de Bugatti, Pagani sau Koenigsegg. Însă el este complet justificat de procesul de producție îndelungat și de cele 10.000 de ore de muncă manuală.

Vulcano a debutat în anul 2013, ca un exercițiu de design al celor de la Icona. Pe atunci, prototipul avea o caroserie din aluminiu și materiale compozite. Cu ocazia Concursului de Eleganță de la Pebble Beach, Icona a dezvăluit versiunea finală a mașinii.

Ce dotări are mașina construită din titan

Pe lângă caroseria din titan, Icona Volcano beneficiază și de un set de jante din aluminiu, cu dimensiuni de 20 și 21 de inch, anvelope Pirelli P Zero și sistem de frânare Brembo cu discuri din carbon ceramic și șase pistonașe pe față, patru pe spate. Habitaclul este de fapt o celulă din fibră de carbon, căptușită cu piele alcantara și Poltrona Frau. Locul instrumentelor de bord este ținut de un ecran digital cu dimensiunea de 12,3 inci, în vreme ce sistemul multimedia se proiectează pe un al doilea ecran cu funcție tactilă și butoane inspirate de cele ale avioanelor de vânătoare. Scaunele sunt construite și ele din fibră de carbon și sunt de proveniență Sabbelt. Accelerația de la 0 la 100 de km/h se realizează în aproape trei secunde, iar viteza maximă se oprește la 355 de km/h.

COMMENTS

DISQUS: 0