Casa de modă Chanel renunță la blană în colecții

Casa de modă Chanel renunță la blană în colecții

Chanel a anunţat că nu va mai folosi în colecţiile sale produse din piele şi blană de la animale exotice, scrie independent.co.uk. Casa de modă franceză va înceta producţia de obiecte vestimentare din piele de crocodil, şopârlă, şarpe, pisici de mare, folosirea de blănuri fiind deja minimală.

În schimb, va lucra la dezvoltarea de materiale sustenabile care au un impact scăzut asupra mediului înconjurător.

Bruno Pavlovsky, preşedintele la Chanel, a explicat modul în care această decizie a fost în primul rând una practică, deoarece a devenit prea dificil de procurat piele de animal care să îndeplinească atât standarde de design, cât şi etice.

Mai multe case de modă celebre au renunțat la blană în colecțiile lor

Genţile din piele de animal au reprezentat un element de bază pentru brand ani de zile, adesea prezente în paginile revistelor de modă şi la braţul celebrităţilor precum Kate Moss şi Joan Smalls.  În luna septembrie, a fost prima dată când la London Fashion Week nu a fost prezentată nicio colecţie care să conţină obiecte sau accesorii vestimentare din blană.

La începutul lunii noiembrie, creatorul de modă Jean Paul Gaultier a decis să nu mai folosească blănuri în colecţiile sale. La fel şi casele de modă Armani (din 2016) şi Gucci (din 2017).

COMMENTS

DISQUS: 0