Cauza morții solistei The Cranberries este înecul pe fondul consumului de alcool

Cauza morții solistei The Cranberries este înecul pe fondul consumului de alcool

Dolores O’Riordan, solista grupului irlandez The Cranberries, a murit în luna ianuarie a acestui an înecată în cadă pe fondul consumului excesiv de alcool, potrivit unui raport al legiştilor citat de BBC. Cântăreaţa, care avea 46 de ani, a fost găsită scufundată în cada din baia camerei ei de hotel din Londra. Moartea sa a fost „un accident”, a spus medicul legist.

În camera solistei The Cranberries au fost găsite mai multe sticle de alcool

O’Riordan a murit pe 15 ianuarie după ce a băut alcool în exces, au declarat medicii la audierea din Westminster. Corpul ei nu prezenta răni sau dovezi că ar fi încercat să îşi facă rău. „Am văzut-o pe doamna O’Riordan scufundată în cadă, cu nasul şi gura sub apă”, a spus Natalie Smart, reprezentant al politiei, care s-a aflat în luna ianuarie la locul incidentului.

Potrivit anchetei, în camera de hotel a cântăreţei au fost găsite numeroase sticle – cinci recipiente mici şi o sticlă de şampanie -, dar şi flacoane cu medicamente prescrise de medic.

Testele toxicologice au arătat că artista ingerase doar cantitatea prescrisă de medicamente, însă avea 330mg de alcool la 100ml de sânge – ceea ce înseamnă că depăşise de mai mult de patru ori limita legală (de 80mg) pentru condus.

Dolores O’Riordan s-a cazat în hotel pe 14 ianuarie. La miezul nopţii, a luat legătura cu serviciul hotelului şi i-a telefonat mamei ei în jurul oreo 03.00.

Dimineaţa, la ora 09.16 a fost găsită fără viaţă în baia camerei.

 

 

COMMENTS

DISQUS: 0