Pastilele de slăbit, între beneficii și pericole

Pastilele de slăbit, între beneficii și pericole

Multe persoane apelează la pastile de slăbit că la o soluție minune prin care vor pierde kilogramele cu care se luptă de atâta amar de vreme. Ceea ce nu știu persoanele supraponderale sau poate nu vor să ia în calcul acest lucru se referă la  efectele lor adverse asupra organismului.

Pastilele de slăbit chiar va pot ajută să slăbiți iar asta sună de-a dreptul încântător, dar vă pot cauza adevărate probleme de sănătate.

Pastilele de slăbit reduc apetitul, dar încetinesc metabolismul

Atunci când optăm pentru pastile de slăbit vom constata că nu mai avem aceeași poftă de mâcare, dar acest lucru nu este chiar un benefiu, ci poate fi tradus ca un dezavantaj. Prin pastilele așa numite “de dietă” ne putem încetini metabolismul. Soluția pe termen lung pe care ar fi bine să o adoptăm nu este să ne încetinim metabolismul ci, dimpotrivă, să îl educăm să fie cât mai harnic. Este recomandat să facem exercițîi fizice și să mâncăm sănătos, decât să ne îndopăm cu pastile.

Pastilele din plante pot fi periculoase

Pastilele de slăbit pe baza de plante pot dauna și ele sănătății. Dacă plănuiți să cumpărați și să luați astfel de pilule “de dietă” aveți grijă și citiți cu atenție eticheta ca să fiți în deplină cunoștință de cauză asupra efectelor pe care le au ingredientele acestora. Nu luați niciodată mai mult decât doză recomandată. Nefiind încă studiate, cercetătorii nu pot emite lucrări științifice despre diverse plante iar calitățile și efectele adverse nu pot fi demonstrate. Un lucru este sigur cu aceste pastile. Dacă sună prea bine că să fie adevărat atunci cel mai probabil chiar nu este adevărat… Persoanele care nu reușesc să slăbească prin metodele clasice nu ar trebui să privească pastilele de slăbit că pe o soluție miraculoasă prin care scapă de probleme. Și plantele pot avea efecte adverse și pot dauna organismului.

În ce condiții funcționează pastilele de slăbit

Dacă sunt administrate conform sfatului medicului și sunt însoțite de o dietă alimentară riguroasă și de sport, pastilele de slăbit ar putea fi utile, dar pe pe termen scurt. Este posibil însă ca organismul să se adapteze la aceste pastile și, în timp să nu mai funcționeze așa cum ne-am dori sau așa cum scrie pe prospect. Nu cumpărați pilule de slăbit fără să vă consultați mai întâi cu medicul specialist.

Va trebui să îi comunicați doctorului ce alte medicamente ați mai luat sau luați încă, ce probleme medicale aveți în general și să îl întrebați ce opțiuni aveți, care sunt efectele pozitive și negative ale acestor opțiuni. Pe parcursul perioadei în care luați pastile de slăbit trebuie să mai aveți și alte programări la doctorul care va urmări evoluția stării dvs. de sănătate.

Ceaiurile de slăbit laxative

Sub formă de pastile sau în stare lichidă, naturale sau nu, laxativele reprezintă un abuz asupra organismului. Folosirea laxativelor că modalitate de control a greutății este nu numai abuzivă și periculoasă dar și cu totul irațională. Persoanele care iau laxative pentru a slabi vor pierde foarte multe fluide ceea ce va determina apoi o perioadă de retenție a apei și de apariție a aspectului de „umflat”. Motivul pentru care anumite persoane vor să ia pastile sau ceaiuri de slăbit laxative este acela că sunt conștiente că mănâncă prea mult și consideră că aceste laxative vor elimina prin magie toată această mâncare din organism. Complet fals! Nu veți face altceva decât să vă alegeți cu dezechilibre mari în organism.

COMMENTS

DISQUS: 0