,,Russian lips rămâne tehnica-vedetă, care adună cele mai multe programări”, interviu cu managerul Beauty Art Aesthetics, Mădălina Brîndușescu

 ,,Russian lips rămâne tehnica-vedetă, care adună cele mai multe programări”, interviu cu managerul Beauty Art Aesthetics, Mădălina Brîndușescu

Cum se traduce succesul într-o industrie aflată permanent pe urmele perfecţiunii? În zâmbetele şi mulţumirile celor care îţi încredinţează însăşi imaginea lor. O spune cu o responsabilitate copleşitoare, pentru numai 28 de ani, Mădălina Brânduşescu, una dintre cele mai tinere şi mai cunoscute femei de afaceri din România. Pasionată de frumos încă de mică şi formată în mediul competitiv al business-urilor de succes, Mădălina face frumuseţea simplu de obţinut, prin  proceduri lipsite de perioade lungi de recuperare şi de durere la Beauty Art Aesthetics, una dintre clinicile estetice de top din România, un loc de răsfăţ, unde tehnologiile moderne întâlnesc doctori pregătiţi mereu în ton cu vremurile.

Din interiorul lumii care dă naştere schimbărilor spectaculoase, femeia de afaceri ne-a împărtăşit care sunt cele mai de preţ sfaturi de care să ţinem cont atunci când ne dorim o transformare în sezonul cald, care se anunţă a fi cele mai căutate proceduri ale lui 2022, dar şi de ce tehnica Russian Lips de injectare a buzelor nu pare să se demodeze prea curând într-o industrie cu schimbări fulgerătoare.

 

 

Recent, v-ați reinventat, ce înseamnă această reinventare a Beauty Art Aesthetics, clinica pe care o conduceți?

Pe lângă faptul că ne-am mărit echipa pentru a face faţă cererii, am adăugat şi noi proceduri în lista noastră de servicii, cum ar fi tratamente anti-celulitice, dar şi terapii de întinerire a pielii, din dorinţa de a ţine pasul cu schimbările extrem de dese care au loc în lumea esteticii. Este, până la urmă, datoria noastră să le oferim pacienţilor intervenţiile-momentului, într-un cadru sigur, cu aparatură de ultimă generaţie şi prin intermediul unor produse nou-apărute, certificate, aprobate şi care conţin cât mai puţini compuşi chimici. La Beauty Art Aesthetics, specialiştii se folosesc de puterea unor produse cu adevărat revoluţionare, care aduc imediat rezultate, cum ar fi, de pildă, acidul hialuronic cu cel mai înalt grad de puritate sau primul filler dermic injectabil aprobat pentru rejuvenarea pielii mâinilor.

 

Sunteți renumiți pentru intervenția de augmentare a buzelor. Cum reușiți să păstrați un efect natural în cazul acestei proceduri care poate conferi rezultate dezastruoase în general?

Îndrăznesc să spun că injectarea buzelor este o formă de artă, tocmai de aceea, pacientele trebuie să se orienteze doar către medici cu experienţă, care să le ajute să obţină un aspect natural, plin, hidratat, cu un contur pronunţat şi cu arcul lui Cupidon definit. Aşa poate fi descris un rezultat îmbucurător, în spatele căruia se găseşte multă practică, multă geometrie, multă migală. Este şi motivul pentru care medicii Beauty Art Aesthetics participă constant la cursuri şi la workshop-uri, pentru a deprinde cele mai noi şi mai spectaculoase tehnici de injectare. Experţii noştri au fost în Rusia şi în Dubai la programe avansate de pregătire, dedicate medicilor esteticieni care doresc să îşi extindă practica de la cabinet. Pot să spun că periodic apelăm la un „upgrade”, care ne aduce mereu cu un pas în faţa celorlalţi! Nu ne permitem, din respect pentru pacienţii noştri, să rămânem în urmă, când piaţa estetică este în plină expansiune.

Care sunt tratamentele faciale pe care le recomandați cel mai des pacienților și ce probleme ale tenului vor ei să își rezolve frecvent?

În urma unui consult dermatologic amănunţit, medicii Beauty Art Aesthetics se orientează şi către un tratament adaptat nevoilor identificate. La ora actuală, cea mai solicitată este procedura Microneedling, efectuată cu ajutorul dispozitivului-lider la nivel mondial, Dermapen4, pentru că este un tratament neinjectabil, care aduce rezultate pe termen lung. De obicei, pacienţii noştri vin să găsească o rezolvare la probleme comune ale tenului, precum excesul de seboree, pori dilataţi sau cicatrici post-acneice. În orice caz, sesizăm o creştere a interesului românilor pentru felul în care arată tenul lor, mai ales după pandemie. Unele dintre pacientele noastre îşi doresc o îmbunătăţire a aspectului pielii şi pentru că vor să renunţe la folosirea zilnică a fondului de ten, iar o rutină corectă efectuată acasă, completată de tratamentele moderne, realizate de experţi, le ajută în acest sens.

 

Pentru că este vară, tratamentul hiperhidrozei este la mare căutare. Ce trebuie să știe viitorii pacienți despre el?

În proporţie mare, bărbaţii sunt cei care se orientează către tratamentul hiperhidrozei. Îl recomandăm pacienţilor care se confruntă cu transpiraţie excesivă, neprovocată de temperatura exterioară sau de efortul fizic. Este o afecţiune care are impact, până la urmă, asupra vieţii de zi cu zi şi care are nevoie de o procedură medicală specială. La Beauty Art Aesthetics, ne folosim de cel mai popular tratament împotriva hiperhidrozei: injectările cu botox, care reuşesc să reducă transpiraţia cu până la 83%. Procedura poate fi efectuată la nivelul axilelor, mâinilor, fiind un tratament sigur, cu o remanenţă mare. Pacienţii reuşesc astfel să scape de transpiraţia deranjantă mai bine de jumătate de an.

 

Ce alte proceduri sunt populare și chiar recomandate în sezonul cald, dar şi ce este bine să evităm?

Lipoliza, care ne ajută să slăbim localizat, este tratamentul-vedetă vara. Şi procedurile anti-celulitice şi anti-vergeturi prin mezoterapii speciale sunt la mare căutare în această perioadă. În general, numărul celor care apelează la procedurile de înfrumuseţare în sezonul primăvară-vară este mai mare decât în restul anului, pentru că vara este perioada concediilor şi presupune, totodată, o expunere mai mare a pielii şi purtarea unor haine mai lejere. Este natural să simţim nevoia să arătăm cât mai bine, însă este important să ţinem cont şi de câteva recomandări: nu vă orientaţi în sezonul estival către intervenţiile cu timp mare de recuperare şi nu vă expuneţi la temperaturi ridicate post-intervenţie. De altfel, indiferent de procedura aleasă, pacienţii trebuie să evite statul la soare vreme de două săptămâni. Nu recomandăm în aceste luni procedurile care implică inflamaţie şi nici pe cele care cojesc pielea, cum ar fi, de pildă, peelingul chimic. În schimb, puteţi apela cu încredere la injectările cu acid hialuronic sau botox, fire de suspensie, mezoterapie, PRP sau microneedling.

 

Dar în general? La ce intervenții apelează cel mai des româncele și care se anunță a fi procedurile lui 2022, la Beauty Art Aesthetics?

Cele mai căutate proceduri sunt cele efectuate la nivelul chipului. Româncele par tot mai preocupate să confere feţei proporţia de aur, adică armonia perfectă a acesteia. Există trei intervenţii extrem de căutate, care, cu siguranţă, vor câştiga detaşat titlul de „procedurile anului 2022”. Mă refer aici, în primul rând, la reconturarea mandibulară, o intervenţie minim-invazivă, în cadrul căreia ne folosim de puterea firelor PDO, pentru a accentura linia mandibulei şi pentru a ajuta pielea să capete un aspect mai fresh. Este procedura care creează profilul perfect, pe care îl caută tot mai multe paciente. De asemenea, o intervenţie deosebit de căutată este şi revolumizarea facială, cu efect de lifting instantaneu. Practic, prin intermediul acidului hialuronic refacem volumul pierdut din zone-cheie: arcada osoasă, pomeţi. Am păstrat pentru final procedura care adună cele mai multe programări: augmentarea buzelor, printr-o tehnică exclusivă de injectare. Russian Lips nu creează volum în lăţime, ci pe înălţimea buzelor, scăpând astfel de grija efectului nedorit „duck-face” din injectările clasice, un efect care este, de altfel, preocuparea numărul unu a pacientelor în momentul în care optează pentru o astfel de intervenţie. Russian Lips pare să dăinuie mult timp de acum încolo în industria frumuseţii, tocmai datorită efectului spectaculos, dar în acelaşi timp natural pe care îl asigură.

Ce temeri au cel mai des pacientele atunci când apelează la o intervenție estetică şi cum încercaţi să le liniştiţi în astfel de situaţii?

Teama de durere este, în general, des întâlnită, mai ales în rândul pacientelor care nu au mai apelat în trecut la o intervenţie de înfrumuseţare. Este un sentiment natural, dar cu toţii trebuie să ştie că la Beauty Art Aesthetics orice procedură se realizează sub efectul anesteziei, pentru a diminua disconfortul. În plus, ne folosim de aparatură de ultimă generaţie, care simplifică mult orice intervenţie. Atunci când tehnologia şi grija pentru frumuseţe fac echipă, rezultatele nu pot fi decât excepţionale, iar clienţii noştri ştiu asta. Încă de la primul contact, avem o bună comunicare cu ei. Este un pas esenţial, pentru ca pacientul să ştie din start care îi sunt opţiunile, iar medicii să îi afle doleanţele. Totodată, un dialog deschis este recomandat şi pentru că, dincolo de transparenţa firească, ajută pacientul să mai scape de emoţiile necunoscutului.

 

Cum descriu medicii Beauty Art Aesthetics o intervenție estetică reușită?

Este simplu: atunci când sesizăm o îmbunătăţire, însă nu ne putem da seama că practic acolo s-a realizat o intervenţie! Desigur, pentru noi, succesul înseamnă şi zâmbetul de mulţumire al pacienţilor de la finalul intervenţiilor sau momentele în care primim de la ei fotografii cu rezultatele şi mesaje de mulţumire, după luni întregi de la procedură. O confirmare a unei intervenţii estetice reuşite este şi faptul că pacienţii revin la noi pentru proceduri, lucru care nu poate decât să ne flateze.

 

Promovați întotdeauna măsura în orice intervenție estetică efectuează echipa dumneavoastră. Cu doar 5 mililitri de acid hialuronic, medicii Beauty Art Aesthetics reușesc să facă minuni. Câtă putere se ascunde în această substanță și la ce o folosiți cel mai des?

Injecţiile cu acid hialuronic au cel mai puternic efect dintre toate formele în care putem administra această substanţă deosebit de importantă în estetică. Tocmai de aceea, este crucial să realizăm procedurile cu măsură, după un anumit plan de tratament, în funcţie de nevoi, şi, în foarte multe cazuri, etapizat, pentru ca rezultatele să rămână naturale. Cantităţile mici şi răbdarea pacientului pot face minuni, cu adevărat. La Beauty Art Aesthetics, am conceput chiar şi un pachet care se bazează pe acidul hialuronic şi care reface volumetria facială. Este un pachet dedicat pacientelor care au slăbit mult şi care vor să obţină din nou o piele fermă. Practic, folosim doar 5 mililitri de acid hialuronic în zona pomeţilor, a mandibulei şi cearcănelor, pentru un aspect fresh, pe care pacientele îl caută atât de mult!

 

Ca o concluzie, ce înseamnă pentru Mădălina Brândușescu managerierea unei clinici estetice de succes?

În primul rând, este o responsabilitate enormă, pe care o tratez ca atare. Până la urmă, vorbim despre o afacere care se învârte în jurul oamenilor şi a sănătăţii lor, iar în astfel de bussines-uri nu este loc de greşeală. Cred în comunicarea şi ascultarea eficiente, în munca de echipă, dar şi în rezultatele care nu vin niciodată peste noapte. Din start, am pus accent pe soluţiile personalizate, pe suportul oferit pacienţilor, dar şi pe profesionalismul şi pe formarea continuă a medicilor. Fiecare pas a contat în această afacere, un proiect de suflet, de care am avut grijă şi care acum creşte frumos, alături de profesionişti în estetică, mereu ancoraţi în ceea ce înseamnă „tendinţe”. Lumea frumuseţii are astăzi atâtea opţiuni pentru doritori, încât nu ne permitem să nu le oferim pacienţilor cele mai moderne proceduri. Gândiţi-vă că în urmă cu un deceniu aveam la îndemână doar un lifting facial chirurgical pentru întinerirea chipului. Acum există cel puţin trei variante simple, nedureroase şi cu recuperare rapidă la care putem apela. Esenţial este să le oferim pacienţilor o gamă largă de servicii, permanent actualizate, din care să aibă ce alege.

 

 

 

 

COMMENTS

DISQUS: 0