Cum putem scăpa de bărbia dublă la estetician?

Cum putem scăpa de bărbia dublă la estetician?

Oricine are bărbie dublă, cu siguranță își dorește să scape de ea. Este inestetică și reprezintă o problemă nu doar pentru persoanele care se confruntă cu kilogramele în plus. Din fericire, astăzi avem la îndemână tratamente eficiente, cu rezultate pe termen lung. Știați că mai bine de jumătate dintre vedetele de la Hollywood și din showbizul românesc au apelat la sculptarea bărbiei de către medicul estetician? Doctorul Alin Bortolini, medic specialist în chirurgie plastică și estetică, ne spune cum îi ajută el pe pacienți să scape de gușă.

 

DE CE APARE BĂRBIA DUBLĂ?

Înainte să discutăm despre remedii, haideți să vorbim despre cauze! Există o serie de factori care pot duce la formarea bărbiei duble.

ALIN BORTOLINI, FONDATOR BE PERFECT: „Este firesc ca, pe măsură ce înaintăm în vârstă, să sesizăm că pielea începe să își piardă elasticitatea, lucru care poate contribui la apariția bărbiei duble. Și genele joacă un rol deosebit de important în formarea gușei. Dacă aveți rude de gradul 1 cu bărbie dublă, există șanse mari ca și voi să o dezvoltați. Evident, și problemele de greutate contribuie la apariția ei. Inclusiv o postură greșită poate forma, în timp, gușa. Ați sesizat probabil cum stăm atunci când petrecem prea multe ore folosind telefonul sau tableta.”

De altfel, în această zonă grăsimea se poate acumula în cantități mai mari, modificându-ne conturul chipului. De foarte multe ori, nici după ce reușim să pierdem în greutate, nu putem obține proporțiile unei fețe suple fără să apelăm la anumite proceduri estetice.

 

DOUĂ PROCEDURI EFICIENTE CARE ELIMINĂ ACEEAȘI PROBLEMĂ

Medicul Alin Bortolini ne propune două variante de eliminare a bărbiei duble: una dintre ele este potrivită pentru pacienții tineri, alta, pentru cei trecuți de o anumită vârstă, care nu mai beneficiază de o bună elasticitate a pielii.

ALIN BORTOLINI, FONDATOR BE PERFECT: „Liposucția cervicală este una dintre variante și este extrem de solicitată de către pacienții noștri. Practic, eliminăm prin aspirație depozitele de grăsime în exces – o canulă ne va ajuta să extragem grăsimea din zonele proeminente. Este o intervenție care se efectuează sub anestezie locală sau generală, în funcție de recomandările specialiștilor sau în funcție de dorința pacientului. Procedura este ideală pentru pacienții tineri, cu o piele fermă, care să ne ajute în crearea noului contur al gâtului.

Procedura se poate întine pe o oră întreagă, la finalul căreia o bandă elastică va fi aplicată la nivelul zonei tratate. Trebuie să știți că în următoarea lună va fi nevoie să purtați un corset elastic, tocmai pentru a favoriza așezarea pielii. Specialiștii consideră liposucția cervicală ca fiind cea mai rapidă modalitate de a scăpa de bărbia dublă. În plus, dacă vă mențineți o greutate constantă, și rezultatele se vor păstra pe termen lung. De altfel, în cazul majorității pacienților, o singură intervenție este suficientă.

Zona gâtului este una dintre cel mai greu de tratat zone, iar liposucţia cervicală nu este soluţia potrivită pentru toţi pacienţii. În rândurile următoare, medicul Alin Bortolini ne va explica în ce constă liftingul cervical și în ce cazuri se recomandă.

 

LIFTINGUL CERVICAL,  INTERVENȚIA CARE REDEFINEȘTE ZONA GÂTULUI

Liftingul cervical este o altă opțiune pentru eliminarea excesului de piele și de grăsime de pe gât, o intervenție mai complexă, potrivită pentru pacienții cu vârste mai avansate și pentru cei care au o bărbie dublă foarte evidentă. Doctorul Alin Bortolini avertizează că procedura trebuie efectuată de un medic cu experiență în astfel de tratamente, care beneficiază de aparatură performantă și care lucrează într-un mediu sigur, din punct de vedere medical.

ALIN BORTOLINI, FONDATOR BE PERFECT: „Este vorba despre o intervenție de întindere a gâtului, care modelează atât straturile adipoase, cât și țesutul muscular, remediind problema excesului de piele. Procedura se realizează de cele mai multe ori împreună cu liftingul facial, necesitând internare.”

 Pe scurt, intervenția constă în efectuarea unei incizii în spatele urechii, pe sub lob, precum și a unei incizii sub bărbie, pentru a se înlătura excesul de grăsime și de piele. În cazul acestei proceduri, perioada de recuperare este mai lungă: de cel puțin 2 săptămâni. Trebuie să știți că ulterior intervenției veți simți o rigiditate a gâtului, dar veți avea și o senzație de amorțeală, care pot persista câteva luni.  

ALIN BORTOLINI, FONDATOR BE PERFECT: „Rezultatele unei astfel de intervenții se sesizează în timp. Dacă este să discutăm despre un aspect optim al procedurii, cam la jumătate de an de la intervenție îl veți observa. Nu vă faceți griji în privința cicatricilor post operatorii. Ele sunt bine camuflate și oricum sunt minime. Evitați efortul fizic vreme de o lună de la intervenție și nu uitați de controale! Primele se vor face la 2, 3 zile, ulterior la 3, 6 și 12 luni.

                       

Dacă vreți să aflați care este varianta potrivită pentru voi, programați-vă la un consult gratuit marca Be Perfect. Doctorul Alin Bortolini a dat startul primului canal de YouTube din România, acolo unde prezintă în ce constau cele mai populare intervenții estetice, dar și care sunt recomandările în cazul fiecăreia: https://www.youtube.com/c/BePerfectbyDrBortolini

Pentru a afla informații suplimentare despre cele mai iubite proceduri la ora actuală, vă invităm pe site-ul oficial al clinicii fondate de doctorul Alin Bortolini:

 

 

COMMENTS

DISQUS: 0